[ViuTV綜藝]擊戰 星期一至五晚2230-2300(4)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
演唱會好正
屌那星 我聽日要睇kolor 呀
比sunny fake 左 又話今日有 點知聽日都未有
sammy
sunny定sammy
珍 不斷諗點夾 最緊要係唔重花巧(唔係花巧唔到)
夾結他solo段鼓
大把鼓手成個上半身都係傷啦
iphone 禁錯左
Sunny 吔屎啦
好正 高質節目
學左兩年咁短,一係ande 真係天才,一係佢成日練,睇電視都覺得勁,好夾到成隊band
佢真係諗點樣將首歌打得好聽,而唔係諗點show off
nicenice
肯肯肯定大把band 仔想搵ande夾
我覺得今集果個難頂d
唔好搞我女神🙏
不過打鼓真係好忌無自信 你有自信夠投入,就算技術差都會好過唔夠自信。人妻可能湊仔壓力大
其實我覺得揀歌揀得幾好 羽毛鱗刺 公路之星我都好鍾意
報細數真係著數啲 難得其他參賽者唔踢爆
一句音樂唔關事
咁你咩都唔關事架啦
食藍店睇cctvb 都係食飯都娛樂姐
睇條人渣一句同音樂水平有咩關係咪就係咁既比喻囉
Dear jane d鼓先難
好多16分野同bass drum
摩牙
阿sing 差小小
有follow開 佢以前真係淨係打cajon
嗰陣見佢個樣純純地所以follow
之後轉打真鼓都不意外 個底幾好
波子教得好好
與其度到d難既野但on show冇把握打
不如打d自己應付到而又開心舒服既
但真心ande打ride嗰d bell聲好鬼似波子
d roll既sense都幾似
呢首歌係爭在bass drum唔夠大力 同d roll 笠咗dd
但overall以呢個速度嚟講算係咁 時間問題啫
fing fing d fill in真係好柒勁
rest位好撚準同夠薑
有咩理由會foul d勁人走
打鼓比賽就講返d skills, creative, touch, match唔match. showmanship就留返最後先計啦屌 都係chok樣同投入度啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞