[26] 考緊26? 你問我答! (26)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁應該係個官唔想等,跟佢做係冇錯

前面慢就慢駛跟/停車,但自己做爬頭九成九肥,教我個師父係咁講

當然如果覺得自己判斷啱的話考試個陣可以照爬,我只係講我自己考試唔會咁做
自己訓唔係考試,我都會爬
之前老強衰緊張落右腳
考前其實好撚有信心 過撚硬
唔知係咪緊張搞到前brake落多左太chok 搞到失平衡
等左半年準備練返車 再考過
想問下路試你地會搵返駕院報定係出面搵師父報?
兩者有咩分別?
駕駛學院:貴,排期耐。但有獨家路線 幾乎全平路 有自己地方練習

私人師傅:平,排期短啲。同駕院比 斜路 車 人都多 考試
部分路段係禁區 學車唔入得
巴打你有無考過筆試?無就真係要咁耐了
我本身有一二牌都要咁耐,我都好好奇點解其他駕院好似快過觀駕
有冇巴打知,駕院係要上曬強制ABC先可以補鐘,定上完A就可以?
要上唒3堂先
下?咁真係太耐喎,不過聽聞新觀係排耐d,設備又真d,又就腳。你果陣有無問埋其他駕院條隊?
上個月問過,老強元朗排6個月,沙田鴨駕9個月,新觀1年
私人都唔係平好多
早知問埋其他排期先俾錢
如果唔係平好多,
咁好似駕院有個固定地方俾你練習好啲喎
到拎到牌分分鐘又有好多新車
乜而家耐咗咁多
明明舊年報嗰陣,啲師兄話新觀駕係最快
六月報,十一月強制
沙駕:六月報,翌年四月強制喎
你有道理
觀駕地點 方便。
我都係 上年七月報
十二月 上堂
二月考 老強 1 take pass
重開排期 第一日 朝早去排隊
下個月 就考路試

老強 除左 揀 方便就腳 都要考慮 考場係咪有蓋,有d 師兄 報左鴨駕,一落雨地濕 就 GG 無得考。
8字係咪打到就得
疾下疾下咁都無問題?
下星期就考勁淆底
我想問咁多位師兄
pass咗強制依排研究緊出架車仔得閒練習吓同代步
但係我今年揸46果時有小小意外 4月果時判咗老不
唔知對出學保會唔會有影響呢
4. 駕院一定要佢車黎考

呢點想問多少少師兄
如果想用自己車考試
係咪出學保個陣要講清楚?
有無咩要特別注意
你係講報駕院定考街先?
駕院講左無得用自己車, 一定要用佢車黎考
冇問題,打到就得,係睇個阿sir想睇你打幾多個(最少3)唔落腳就一定過到
上網 保險公司 有得 qoute 價
間間 都要申報 三年內 有無 酒駕 老不 超速 扣分 等。

上去quote 下價 就知 加幾多 loading。
我報左A1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞