[26] 考緊26? 你問我答! (26)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
46學神成日會比師父突然踏停架車
仲有啲時速幾公里既慢駛,26跟後面平衡得好辛苦
26路試真係唔好跟46學牌咁貼,隨時落右腳即肥
我就係人辦
路試果陣前面幾架46學神不停咁輪流chok下chok下
攪到我肥尻左
操車時試過幾次,之後我見到46學神喺前面我就最少留2.5架車位&慢車時落定一波,準備隨時停
轉彎位急停都見唔少,見46學轉彎,我通常見到佢入哂仲有位比我入我先會跟如果唔係都係停左先
駕院師傅教係等學車行前2個車位先郁車
如果太慢(<10km/h)其實可以扒頭
放朋友屋企 / 公司,租迷你倉。
但如果想買車,一定一定一定一定一定要同屋企人講,佢地唔肯就慢慢溝通,無論如何唔好偷偷出車,萬一你有咩事,家人唔知你原來有車會好慘。
星期六報左,老強排到出年1月
漫長嘅等待,不過都留意緊啲車款,第日應該都買羊
睇中左x-max同sym雷神
雙線行車或者可以扒頭
但我跟個師父就冇講過爬頭,我考試個陣就唔會搏…練車個陣就有時會攝
但慢車行駛都要練
鴨駕?
沙駕
難怪,沙駕都有私人8字場,係特別多人報
仲要有2條
自己本身都係新界東住,所以報返近啲算數
沙駕,聽朋友講都算易合格
練8字最重要,出街只係做返考試要求既基本野(個人認為)
多謝師兄意見,本身都有單車底,都打算到時買鐘狂操
掂啦我本身單車都唔識踏,學電單車時順便學埋單車
咁你頭幾堂係咩環境?
直頭逃學威龍2周星星咁樣
條隊快左喎,我上年聖誕報,排到10月,已經唔駛筆試。
巴打你之後考過筆試?
我仲以為考路試個要求高

有無巴打講下除左落右腳通常肥咩
多數人衰8字,出街就衰落右腳
我2 take先pass,第一次衰個樣好on9,係衰冇讓比有優先使用權的車輛(正宗衰心急)…技術上冇野衰…
仲有多人衰冇擰頭望盲點
筆試上年11月自己報,排撚到5月先考
明白,巴打一齊學車加油
新觀上個月報,排到下年三月先上堂
一棍扑暈我pls
扒唔扒頭要睇路況而定,當然無咩事唔好扒頭
我考嗰陣係嗰官扒頭去右線先 我先跟佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞