[26] 考緊26? 你問我答! (26)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇見過除咗口罩後係點? 未見過想知係咪真係靚
你會唔會拆晒啲fairing佢先j架車?
我都j左佢好耐,把聲又好聽
可惜已成人妻
有無哎豬
咁好多人睇車都唔淨係睇外表嘅
我都係咁諗 但你至少會有路面經驗先
好多人衰呢樣
電單車最驚失平衡
我冇周圍望
我都無周圍望,次次入office第一時間就望左佢係唔係道先
我係office見得佢1次
成日都撞佢唔到
因為係保障其他人而唔係保障個學神
46殺傷力大好多
渣26學仔出街幾乎係一定會俾所有車爬頭
dc9個種硬cut真係望少次鏡都俾佢嚇死
想請教有揸開46自動波
有1 2棍牌但係考完之後都冇掂過棍波

係咪應該報自動波26會好d?
將來揀26車揸會唔會少好多選擇?

因為例如46嘅話其實依家大部份車都係自動波所以其實46自動波牌係夠用

26好多棍,想揸晒一定係棍
26自動差唔多得羊選擇
學棍波吧,初初可能較自動難上手,但之後斜8就易啲
關於考牌有啲嘢Google睇嚟睇去都唔明/無咩經驗之談

請問一下
1. 考強制一定要搵4間駕院
搵邊間會比較好(排期時間/導師/場地/用車etc.....)
2. pass左強制之後, 如果唔係跟駕院報路試, 九龍係咪只可以考天光道
3. 其實路試應唔應該連埋強制一次過係駕院報埋
(定係應該pass強制之後搵其他駕駛學校/私人師傅學路試)
4. pass強制後學牌出車, 不論係駕院/街校, 可以用自己車嚟考試同練習嗎?
5. 我考2, 18, 10號三次都係1 take pass嘅
而家想考埋個電單車嚟短途代步, 應該去學棍波定自動波好呢
1. 我覺得主要睇地點,始終上幾堂加補幾堂,起碼都去五六七次,方唔方便好緊要
車間間駕院都一樣款,師傅睇你好唔好彩
2. 係
3. 無話應唔應該,全部都係睇你要求,例如想考咩路線,價錢等等
4. 駕院一定要佢車黎考
5. 26大部份人都係學棍,當然如果你好肯定自己只會揸綿羊個類嘅,咁可以自動波嘅(但例如打8字咁其實棍仲易啲)

呢個係咪就係考期?
1. 通常揾就腳同排期最短
2. 係
3. 睇你路線想考街定學院
4. 學院指定車
5. 一定係棍 自動選擇少好多
想問下岩岩過左筆試,要帶乜野文件去學院報?
想今日去練車
但又好似落大雨
左邊個日期就係
左邊

唔係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞