[26] 考緊26? 你問我答! (26)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
如果你交比駕院整學牌嘅就等6個星期去駕院counter度拎
亦都可以上第一堂導師堂果陣響電單車部拎

我4月尾pass,5月頭有學牌。如果你好急出車你可自己搞
住新界去報港島路試是否好不智?(因可以練八字)
其實叫做可以練,但實際落地都有唔小46/26一齊排
除非你半夜自己兜囉(450 is ready)
如果而家先黎報 大約幾耐先考到第一次路試
本身有46 廢牌
下年2-3月
其實考天光道可以去常樂街練
常樂街打到,考試係敬德街一定打到
因為常樂街仲斜過敬德街
但敬德街高位個八字拱礙唔礙事
唔礙
你驚既咪係常樂練到一條行車線打八字
正常1.5條行車線等於敬德既闊度
個感覺好唔同,如果想試敬德感覺可以去富運下面果段試,個凸位都似
但打到常樂會打到敬德,其實比想像中闊
https://ecretake.com/
有無巴打係呢間快期易度抽過26快期? 30日內抽到天光道堅唔堅?
岩岩先抽完
抽得果日即刻搶到,但唔知係咁岩運吉放得多定佢真係咁勁
因為其他快期都幫其他人係果日抽到
請問一下,我學院學車,黎緊會考路試,應該路試前幾耐開始上堂? 2個月足唔足夠?謝
您打得掂常樂街1條行車線(唔喺頂位,喺底部接近考貨van掉頭個位)去到敬德街食生菜。唔使特登揸去富運街練。
試過一晚去練車阿sir話斜路有狗咬,我行到一半先醒起,跟住無上斜入跑馬地兜三個字先轉得返入八字個場
其實唔係
揸過去都係十分鍾,平時係常樂等車過都冇左
先感覺一下極力子個摩擦點先,再練雙手要定到油同極力子,放鬆個人做
跟你阿sir 咁講極力子慢慢鬆
右手其實要練點樣定油 唔好驚就亂扭 好易出事

你應該都係平路學緊?
死火係俾唔夠動力架車 試下俾啲油先再搵磨擦點 再慢慢放 唔好踩住個break

彈車原因係你極力子放得太急 個極力子由磨擦點到放晒其實仲有好大空間 慢慢放就唔會彈
駕駛學院個app係咪死左 乜都load唔到,已經幾日
掃桿埔個8字係唔斜,但上下係比較窄,同埋平時排隊好耐先打到1次
到考試仲好多觀眾睇你打8字,一緊張就街都唔駛出
咁堅 今次第二次了 再肥就課金算
抽到幾時再考?
我無去過,平時係咪都好多學神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞