高達w入面嘅杜魯斯係咪個人魅力僅次於馬沙嘅反方人物

148 回覆
86 Like 4 Dislike
如題

一出場就一副運籌帷幄之中嘅樣 而實際上成套戲都係佢由頭帶到落尾 借自爆佬佢地殺曬班左膠手握大權 然後急流勇退 等佢班靚同OZ開火 令班市民明白到和平唔係話換個組織就夠 等到所有人都開始厭倦戰爭 打從心底想和平嗰陣 就同面具佬做場大龍鳳 透過佢地嘅死令消除所有戰爭嘅火種 令世界有短暫和平 由頭型到落尾 就算係死嗰刻 都俾人覺得佢只係贏左就割禾青

而且佢嘅一舉一動 真係會俾到人嗰種佢係嗰有騎士道精神 愛住人類 愛住自然 值得尊敬嘅男人
佢有d對白都係J出血
基拉大和型啲
撚五飛撚到人地懷疑人生
佢嗰目標同馬沙好唔同 馬沙一開始係報仇 之後先係對人類失望想令人類醒覺 杜魯斯由頭到尾都係想借戰爭令人類明白戰爭係幾咁無謂嘅事
你當斯洛哥流架?? 第一代高達角色裡面有後宮群的男角。
諗「最有魅力高達反派」
腦海第一個出現係賴巴
冇理據,純主觀
最後食西瓜冰fail
杜魯斯
斯洛哥
古老射

但杜魯斯係自殺被五毛插死。
如果你嘗試真正理解故事而唔係從主角角度出發
Seed古老射同SeedD議長係非常有魅力
seedd議長維尼黎 基拉同粉紅妖女係恐怖份子 唔代表佢係好人
兒燈班uc old ass邊明
命運計劃係自願,唔係強制
支那社會評分制度都係自願 不過邊個唔肯就鎮魂曲stand by
杜魯斯
搞到五飛有心理陰影

3甲不入
東方不敗=香港人
面具佬前面都好有自己風格 睇得明佢想做咩 後面加入恐怖份子之後就無啦啦將馬沙啲行為copy落佢度 變相真係唔知佢做乜尻
條撚樣講唔過人就靠武力
十足十香港啲賤種狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞