就算肯畀$3.3圖書館預約,都借唔到書,屌!

39 回覆
22 Like 9 Dislike
借左個啲點,唔還係咪會犯國安
其實圖書館禁呢九本書會產生漣漪效應,因館方有晒紀錄邊啲人借過。我都借過其中兩本,真係驚驚地會畀港共列入黑名單,將來如果將大陸嘅社會信用評分引入嚟就死硬。

當年納粹黨燒書,猶太人走得到嘅都走唔切,今日港共禁書,港豬反而排隊買新樓買唔切,真係好大諷刺
買左佢咪得囉
不過你1000 蚊都玩咁耐,買本書又點會願意比
買書前有文化審查會查係咪反社會/色情18禁
買完先話違反
要禁新聞自由,先從港台著手,要禁出版自由,先從公共圖書館入手,因為呢啲都係公家機構,只需用行政手段就得。

你估佢哋搞完公家機構,就唔會搞私人機構?咪咁on鳩啦,我諗好快就會將大陸嗰套出版審查搬嚟香港,到時想買本呢啲書睇都買唔到,屋企藏禁書都要坐十碌八碌
陳淑莊的敏感地帶

屌,見到個書名都想嘔

大佬呀,唔好咁重口味得唔得呀
到時,到時
而家時辰未到,你等下啦
大家都等緊你
中原估價指數(主要銀行)CVI按周大跌4.7點,跌至81.77點
https://lih.kg/2518801

韓總回應下你點計cvi 可不可以,想跟你學野
今日超級星期六都拉唔到客?
你想知cvi點計要問中原,呢啲fake index唔係我計出嚟嘅,唔好成日嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡咁煩撚住我
你想知cvi點計要問中原,呢啲fake index唔係我計出嚟嘅,唔好成日嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡咁煩撚住我

呢本呢
遲早冇
點解房屋台開post
房屋台唔講政治
呢個post嘅重點:

其實圖書館禁呢九本書會產生漣漪效應,因館方有晒紀錄邊啲人借過。我都借過其中兩本,真係驚驚地會畀港共列入黑名單,將來如果將大陸嘅社會信用評分引入嚟就死硬。

當年納粹黨燒書,猶太人走得到嘅都走唔切,今日港共禁書,港豬反而排隊買新樓買唔切,真係好大諷刺
入面教埋你點計啦柒頭
係你睇唔明
2019前借過國屍香港城邦論係咪已經俾秘密警察mon住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞