投票撚,覺得民賤聯衰格d定工賊會衰格d?

136 回覆
70 Like 45 Dislike
兩邊都係土共,唔係奶共

奶到咁都唔係奶共,你都幾包容噃

奶共同土共有分別,佢地本身就係共匪

但佢地基礎係奶共,我諗佢地d黨員唔係隻隻共匪但就一定隻隻奶共囉。

果班青年民賤聯應該係奶共,唔係共匪掛?
兩邊都係土共,唔係奶共

土共係指由中共安插、培植而成嘅地下黨,即所謂親生仔

奶共/親共可以指任何人,佢哋未必一定係中共扶植;可能只係政治立場左傾(雖然依家中共/港共已經唔係左,係右到仆街)、或者趨炎附勢嘅果班人

而且民建聯同工聯會雖然都係土共,但佢哋成立原因同時間係完全唔同

工聯會喺1948年成立,係中共建政初期喺香港成立,Target audience係工人階級嘅其中一個組織;目的就係滲透港英、培訓人才成為左派、聯合工人階級,以提高中共在港勢力;基本上當時係意識形態掛帥嘅土共組織(六七暴動可見一斑;煽動、參與暴動有好多都係嚟自工聯會)。

民建聯喺1992年成立,Target audience係基層、中層、商界;目的係接管九七後嘅香港政局,同時培養親共(呢個親共唔係左派咁解,係指親中國共產黨)嘅人,令中共政治上得以掌控香港

喺以前,兩個政黨本質上係有唔同;但至於你話依家,兩個都只係極右傀儡政黨,基本上係冇分別(單從政治、意識形態嚟講)
兩邊都係土共,唔係奶共

但佢地基礎係奶共,我諗佢地d黨員唔係隻隻共匪但就一定隻隻奶共囉。

後生仔入民建聯得幾個可能性,一係貪錢貪權(最多);一係食中共奶水大(例如家族原因);一係親政府

老實講,依家呢個年代土共只會愈來愈少;因為以前套意識形態令到好多後生仔趨之若鶩成為信徒;但今時今日仲有幾多人信社會主義/共產主義?親得共都係貪圖利益架啦
工賊竟然多票過民記,唔公平呀,民記奶689奶到susu聲。
兩邊都係土共,唔係奶共

奶共/親共可以指任何人,佢哋未必一定係中共扶植;可能只係政治立場左傾(雖然依家中共/港共已經唔係左,係右到仆街)、或者趨炎附勢嘅果班人

照咁講

工聯會: 土共, 係67暴動已經存在
民建聯: 奶共, 好多民建聯成員係 97年都係屌中共, 但97年就馬上轉變成親共

民建聯百分百係中共扶植、係土共嚟;佢哋由地下黨員成立、加上靠住中共科水、立法會掌心雷俾票等等手段逐步壯大
兩邊都係土共,唔係奶共

後生仔入民建聯得幾個可能性,一係貪錢貪權(最多);一係食中共奶水大(例如家族原因);一係親政府

老實講,依家呢個年代土共只會愈來愈少;因為以前套意識形態令到好多後生仔趨之若鶩成為信徒;但今時今日仲有幾多人信社會主義/共產主義?親得共都係貪圖利益架啦

好多老奶共都話依家愛國係一番生意㴝,所以果班係奶共唔係土共。
兩邊都係土共,唔係奶共

照咁講

工聯會: 土共, 係67暴動已經存在
民建聯: 奶共, 好多民建聯成員係 97年都係屌中共, 但97年就馬上轉變成親共

民建聯百分百係中共扶植、係土共嚟;佢哋由地下黨員成立、加上靠住中共科水、立法會掌心雷俾票等等手段逐步壯大

佢哋九七前都係親共,但果時立法會好少議席;當時最大建制派係自由黨
係so-called「回歸」之後,民建聯喺香港政壇嘅影響力先愈嚟愈大(當然係因為中共喺背後用啲拿渣招)
兩邊都係土共,唔係奶共

好多老奶共都話依家愛國係一番生意㴝,所以果班係奶共唔係土共。

舊果班(曾鈺成、馬力、陳婉嫻)就百分百係土共(地下中共黨員)嚟架喇,基本上係無容置疑;但今時今日民建聯、工聯會果班(葛博士、阿鼎、工聯會喺立法會班嘍囉),我覺得係親共/奶共多於土共
舊果班(曾鈺成、馬力、陳婉嫻)就百分百係土共(地下中共黨員)嚟架喇,基本上係無容置疑;但今時今日民建聯、工聯會果班(葛博士、阿鼎、工聯會喺立法會班嘍囉),我覺得係親共/奶共多於土共[/quote]

果班直頭係地下黨員呢,依家班人係奶共sure
啦。
今日譚冠中條奶共狗出㴝奶689拉票,民記都係得2票,唔撚是呀?
不用細分,兩個會好多成員身份重叠,譚耀宗都係工賊會出身

舊果班(曾鈺成、馬力、陳婉嫻)就百分百係土共(地下中共黨員)嚟架喇,基本上係無容置疑;但今時今日民建聯、工聯會果班(葛博士、阿鼎、工聯會喺立法會班嘍囉),我覺得係親共/奶共多於土共

睇人
李慧琼個背景極度可疑

唔係係人都可以做地下共產黨架,不過呢件爆哂格就一定唔簡單啦。

工賊會

兩個奶共五毛黨, 人才濟濟,好難選。
大家都咁賤 打和啦

民賤聯 7票

工賊會 11票

兩個奶共五毛黨, 人才濟濟,好難選。[/quote]
兩者都係仆街
好難揀得落手
兩者都係仆街
好難揀得落手

如果容易我都唔特登出post la.
打住工會旗號爭取男士侍產假
然後反對七日侍產假
跟住之後又話要向政府爭取侍產假加至七日
呢種人格最衰
打住工會旗號爭取男士侍產假
然後反對七日侍產假
跟住之後又話要向政府爭取侍產假加至七日
呢種人格最衰

人格?唔好侮辱呢兩個字,唔明呢班奶共狗都可以呃到人,香港淪亡係應該的。
有咩分別?
兩邊都咁仆街
港豬:唔關我事
有咩分別?
兩邊都咁仆街

d仆街港豬如果個個乜都唔埋都還好,但偏偏呢班仆街港豬就貪飲貪食收共狗利益而選呢班仆街㴝害香港。
有咩分別?
兩邊都咁仆街

d仆街港豬如果個個乜都唔埋都還好,但偏偏呢班仆街港豬就貪飲貪食收共狗利益而選呢班仆街㴝害香港。

好多都係老人家選
仲利用唔少老人院個d
兩者都係仆街
好難揀得落手

如果容易我都唔特登出post la.

呃人程度一定係工賊會莫屬
有咩分別?
兩邊都咁仆街

好多都係老人家選
仲利用唔少老人院個d

咁都要多謝埋班奶共傳媒扮睇唔到,什至幫埋呢班共狗港港豬腦囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞