seed destiny基拉本質係咪低配版00武力介入

174 回覆
7 Like 57 Dislike
我唔介意你用クルーゼ,尊重返作品原本嘅語言
正如我唔會屌人講tony stark
但你兩樣都唔係
柒咗仲死兜爛兜好核突啦,你不如潛啦
我勸你地唔好去輕小說post
同一個人十幾個叫法
照你咁講講譯名就唔尊重作文原本嘅語言?咁你古乜春野魯謝呀?我講邊個譯名都要你介意?收皮啦你邊個
自己周圍屌以為屌著個支那仔 點知屌錯人住台灣又唔講得台灣譯名 幾時叫來港台灣人要講廣東話呀?

柒咗?兜?唔會係講緊你自己掛 我理直氣壯講緊台譯
要潛嗰個係你 連其他國家譯名都接受唔到嘅垃圾
佢咋 唔好落埋我到人地係香港一定要用翻港譯 懷疑係弱智仔
香港人喺香港嘅討論區唔用香港譯名,又唔用原本個日文名
咁你係尊重緊邊個?
你係台灣人? 定係呢度係台灣討論區?
個PO係俾香港人睇定係俾台灣人睇?
即係你用Raww Le Klueze又得、用라우 르 크루제又得、Rau Le Creuset又得?
你唔覺得影響到其他人? 唯我獨尊到你咁樣都幾難得
面皮同柒婆有得揮
你咪繼續死撐
無論我係邊個地方講邊個譯名 只要係官方設定而我又無講錯 都係尊重緊個作品 定係呢個道理對於你呢啲弱智嚟講係理解唔到?
講唯我獨尊我邊夠你嚟呀 香港討論區入面嘅香港post只可以有香港人喺入邊講廣東話 其他一律屌柒

呢個世界唔係圍住你轉㗎 認識下個世界 唔好揸住個七百萬人文化以為自己好高尚 香港係多元文化社會嚟㗎 其他人覺得你無知咋
ON9,咁你去歐洲又係講廣東話?
去南美又係講廣東話?
廣東話都有官方設定呀,你唔去同所有國家嘅人講廣東話?
世界唔係圍住你轉,一係你就去做支那狗,圍爐享受唯我獨尊嘅文化囉
自己弱智仲好意思話人,講出嚟怕唔怕笑死人?
曉成本太高,做唔到量產機
研究下曉有冇得用核能好似實際啲
依家法國人美國人嚟香港係咪講廣東話呀戇鳩仔你唔去屌柒佢哋?呢個世界唔係圍住佢哋轉㗎嘛下話 做咩唔衝過去話佢地唯我獨尊 你真係弱智唔係扮㗎喎
你係台灣人咩?
乜撚嘢類比嚟?
你如果係台灣人我就同你道歉
如果唔係,你就係比擬不倫嘅弱智仔
不斷係到扯埋支那一齊講 企圖將我支那仔化
得啦你好黃 黃到金 好香港人 但係唔記得咗自己香港係多元文化社會完全唔想接受其他國家嘅文化 你就真係同中國無分別

你唔接受唔緊要嘅 反正都係只會顯得你故步自封 影響唔到我我同你一樣憎支那 但起碼我唔會好似你咁驅逐其他國家文化 係咁多
原來未知對方嘅國籍就可以係咪都屌咗先屌錯就道歉
果然係香港人
既然你唔知就出少句聲啦
咁你講得你係咪台灣人未呀?
唔好扮哂嘢唔撚講啦
金字塔底層 唉
命運計劃個名改得唔好 直接叫生涯規劃及就業輔導服務應該冇咁易比人曲解
開始反駁唔到嗱?
一早同你講柒咗就潛啦垃圾
唔好玩啦 你啲回覆無視哂我講乜你有你講 真係反駁唔到
其實呢香港官方語言係廣東話同英語,佢講英文係冇問題
其實曲解無想像中嚴重
呢個所謂「單純既生涯規劃」確實會影響社會流動性(in terms of 往上流機會),以及打後既命運

試想像,一個人既能力、適合咩工種,被基因決定左之後,可以改變命運既機會有幾大?
就以被基拉綠帽既塞塞做例子,反正台灣shinn好鍾意攞佢嚟打飛機
佢係一個典型既自然人,亦喺種命中現身支持命運計劃(下稱DP)
但你覺得佢喺DP中係咩等級?渣高達又唔係勁,自己做開既progamming都一定比唔上調整者。
佢擅長、做開既領域唔夠其他人爭,咁點呀?味做低下階層,好似清潔工人咁囉

其實DP係一份CV
當僱主唔再用CV、而用DP揀人既時候
咁DP等級低下既人,自然就難向上
試諗下你中學都grad唔到,走去in JPM,你覺得有機會咩
唔好話jpm la,保險狗都未必請你啦

你可能話,中學畢唔到業。咁味自我增值囉
你喺香港味得囉
香港其實資源算多,甚至依加網上都好多自學平台
但試諗下dp實行左之後,你係edx producer,你既資訊同教材就自然會偏向「適合個個職業」既對象群
係,社會可以有資源比你睇,但你睇得明咩
喺香港可能你好難想像呢個情況,畢業香港母語係英文,雖然填鴨,但都算係有野教到
你稍為有用過Coursesa就會明白,好多印度佬真係字都唔識多隻
唔係想笑佢地,而係世上真係有班咁既人
印度神童又有幾多個

扯遠左。

但你可能話DP唔係強制
先唔講議長舊鎮魂曲
喺社經制度既「汰弱留強」既競爭下,唔用係唔實際
唔係因為佢好所以用,而係因為用左呢個計劃的確會增加生產力,所以喺競爭下,小國們無得揀

無可否認,喺經濟學來講,DP係有效率,但絕唔一定係好既東西
就好似連合用強化人對抗調整者,無可否認係有效率,但明顯唔人道囉
佢好唔好,我係以作品質素做根據。

作品質素可以係in terms of 以下因素:
1)立意高遠
2)主題緊扣
3)劇情張力
4)人設魅力
5)畫感

無疑佢兼用卡係一個敗筆,但其他因素都完勝好多其他動漫

詳情可用追故模式,參考小弟「喺呢個po」留過既cm

順帶一提,如果佢在乎既係「人氣」而唔係「質素」,就唔會喺SAGA之後出SINE
sunrise有無雪藏佢我就兩睇啦,但佢dun fuckin care就一定
命運計畫= 全球國安法
上面話支持果d人平時食開屎
比負皮既有無可以覆兩嘴

連登仔唔好咁啦
又兩回事黎,青扯遠左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞