seed destiny基拉本質係咪低配版00武力介入

174 回覆
7 Like 57 Dislike
天人同基拉本質都係你地打仗我就做架兩

如果seed destiny 交比水島做(果時未有00)
玩返天人果種武力介入,跟住故事講地球聯合同札多聯手打基拉,會唔會救得返呢套野
最緊要有我出場,其他人都做唔到主角
@lv99史萊姆
請問你對於武力介入塞依和阿斯蘭分別有咩感想
可以由基拉出場開始續作落去,唔好搞咩命運計劃,直接由頭打到尾
最後:
1.基拉戰死,最後地聯同札多合併左,00s1結局
2.或者跟返動畫結局,基拉打爆晒兩邊,最後做大佬,seed d結局
依加個結果咪幾好 兩邊做大佬 大國唔打仗就無事 小國打仗咪由佢地打飽佢 我地依加咪又係咁
而且本來s d都係想行偶像路線係咪真正和平根本唔重要
命運計劃同克魯澤滅世本來就唔現實
基拉唔會輸
最強嘅武器係哂奧布
但奧布要做左膠
本身曉都諗住做量產機
其實本質根本唔同
種命表面上反戰,又武力介入又盛
呢啲不過係比細路仔睇既畫面

稍有思考過既,就會發現議長同基拉既對話,其實好有社會學同哲學既味道
所謂人民既幸福,應該點定義、或決定
物質生活既豐盛,定精神生活既滿足?

某程度上基拉同議長既主張係個極端
一邊係「自由但唔和平」,另一邊係「和平但唔自由」
台灣Youtuber Shinn曾經嘗試推翻「命運計劃會違反擇業自由」,但佢後一秒已經駁返自己
好撚好笑,有興趣可以望望

speaking of this
好多人以為福田既言論係反基拉
事實上無,「妖拉既世界戰火連天」其實只係符合上述極端情況既條件
但無推翻到「人民有自由」呢個論點

同一時間,佢後期套「天使與龍」正正印證左呢個諗法
你以為呢套係肉番
但佢結局係幾值得反思,明顯呼應種命既
更令我相信,種命個劇情唔係尻砌出嚟
少少補充

「天使與龍」個世界大概係由第一集「人民物質生活水平高,但人格腐敗、少少弱智,唔識為自己反抗」到「世界崩壞,但人民意識到自己既幸福應該由自己爭取,由自己去反抗」

地道啲講,就係以前啲人係富裕既港豬,依加係窮困既手足
要反種命平反
武力介入都係為左型之麻

阿屎蘭其實好煩膠,又要做正義撚,又唔撚夠我揪
2真係完美結局
好揪到爆埋seed都比路人真收皮
阿斯蘭最後一爆seed直接打爆路人真
其實我期望嘅seed d只係想路人真做番主角
打爆個2打6之麻,主角位都俾我搶埋啦
阿斯蘭爆seed戰績100%勝率
樓下班假膠劇本都睇唔明,剩係識笑
笑緊種命個班,搵人覆下我好無
想問下外傳,我未睇過漫畫
奧布有隻金色ashtray 俾個孖生姊弟用,做咩變左紅色ashtray 敵人? 奧布唔係左膠咩
Seed d最失敗就係想轉主角,仲要同一代玩對立

搭單問
金迷到底點吸血
克魯澤

支那仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞