其實宜家有幾多人用緊signal?

48 回覆
600 Like 39 Dislike
無用WhatsApp&FB旗下app大半年,完全刪咗account

主力Singal同iMessage
TG睇嘢為主
same

signal廣告多撚到

公司響Whatsapp轉政策時就轉左signal
agree
我個論點好簡單 一係就唔用
乜野用d唔用d wtsapp
乜野返工用wtsapp
乜野好少用wtsapp

咪即係用緊 咁轉黎做乜
Signal、telegram最常用。我搵人就會用signal先,但唔知點解唔多熟嘅人通常會用whatsapp搵我,即使我見到佢地有用signal
唔係人人都好似你咁幸福有良好同事關係
大把人喺公司都係自摺,更加未計身邊啲同事可能係藍絲,邊會咁好會一齊轉用signal
公司都轉埋用熄爐 wtsapp已經del左
做生意唔洗諗一定搣唔甩 fb if whatsapp biz

無左 fb ig 廣告起碼做小 30%單

同一個po fb ig 可以有過千人睇, copy n paste 去 mewe 20個都無
其實我重點唔係私隱,
而係WhatsApp本身就係垃圾,
轉去signal根本係無痛轉會
習慣?
習慣啲乜?
慣咗搵成套sticker要自己google一餐?
除左早排同hr傾野先用whatsapp外,已經冇開過whatsapp,全部都係用signal同tg
兩個都用 fd多數用signal同埋TG
signal關黃藍撚事?
應該問幾多人用緊signal同時都用whatsapp
日日用
身邊朋友9成9都signal
得返返工gp
遲啲會自動棄group
signal voice message 真係好撚垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞