入嚟講兩句 想時間快啲過 (139)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
快槍手
你講 有冇斯負你!
圖子
當我係咩 呼之即來 揮之即去
喬子 好久不見
以後有咩事都要同佢講溝通最重要
可能你覺得嗰件事做錯咗唔夠膽同佢講,但係我覺得冇乜嘢係畀說出真相同埋坦誠面對更重要有乜嘢就大家溝通去補救,如果做錯嗰件事留低比較耐嘅話就好難會再補救到,如果你係第一次做錯或者做錯次數唔多嘅話對方仲會因為你真誠原諒你同埋睇得出你性格上面係好好嘅,但係如果你咩都隱瞞嘅話係會仲嚴重過做錯過一兩件事,好多時啲人做錯都係大意唔小心粗心造成唔代表佢啱嘛,但係佢有真誠面對同埋改過先係最重要亦都係培養一個好嘅人品,你當另一半已經係同自己關係十分密切嘅話梗係要乜都話佢知乜都成日同佢講,做錯事梗係要即刻道歉啦收收埋埋都是好畀佢發現咗佢會仲嬲,所以記得乜都要同佢溝通,好嘅壞嘅都要同佢講,真誠面對錯處最重要

簡單啲嚟講佢會睇到你有勇氣面對自己做錯嘅事同埋響同佢講嘅話,佢原諒你嘅機會都幾大當然如果你連續都係做錯十幾樣嘢咁都睇得出你個人係十分粗心大意,咁佢同你分手就係另一回事啦,但係以你只係做錯少少事嚟講人誰無過,如果佢都仲係同你分手咁你梗係要搵佢講清楚理論下,到時就可能顯得對方冇畀機會你比較蠻不講理
仍好嗎?
好長
掛住
冇食,以為唔使依賴藥物
禾巧雙深
明天exam
GIF背景係康樂廣場?
壞習慣要介
以後叫你total
笑咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞