BNOs 係英國買物業情況

41 回覆
7 Like 5 Dislike
同意,同意
雖然新聞從來都係散播意識形態嘅工具(唔同世界觀導向唔同選材)
我住個鎮唔大, 白人為主, 東亞人間中見幾個, 我全部都認到.

我三年前買左新屋後, 都無乜去High Street d 地產鋪出現.
金鐘日日成村人關開英國ltd 黎收租
去金鐘開英國limited companies?
真係你想點就點,當係香港呀,大量法律規管你,仲告到你甩褲。

當一個直民主國家,你啲租務問題都有排你搞,唔交租之類你都煩到仆街。

因為好多啲保障租客,啲業主租樓俾人會好嚴,好多香港人過去要一次交成年租先租俾你
我之前都講, Local Councils 係會查. 俾人捉左.

非法改建, 太多人出入, 隔壁屋d人報警, 業主俾人捉到, 有紀錄, 個名花左, ass唔到 Good Character check 個一 part, 5 年後一定申請唔到ILR, 更加唔可講BC, 可以回流番香港.
Uptown girl
英國做劏房要上報 唔係亂間房的
金鐘有間賣晒廣告
連登係個擁護習近平愛黨愛國嘅學術論壇,當然多認真撚
樓主有料到,係man到搵到工
我覺得Man勁少工
我無係Man見成工. 間公司係Mott Mac, 請 grad/assistant geotechnical engineer, 不過佢話 geotech 唔係好多 job , 有時要幫弄手做structure (唔記得係building or highway structure).
Mott Mac都幾大
成日見佢請人。我都apply過highway 既野。不過都係一去冇回頭
樓豬好尊貴,是英國公民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞