次次舉完鐵痛足三、四日 點樣隔日舉?

79 回覆
0 Like 2 Dislike
冇分區做?

冇呀。。。
冇分區做?

冇呀。。。

上面巴咁講 背+二頭/胸+三頭咁可能會好啲
冇分區做?

冇呀。。。

痴撚線
痛係因為你少用佢地 用多d就唔會
會唔會係因為Core廢?
休息多d

屌你勁似以前kyo 巴哈d人係度鳩覆賺exp
每次針對做某部份肌肉
今日胸 聽日腳 咁樣咪可以痛都做到囉
痛咪岩囉
做慣左會無果種酸痛感
休息多d

屌你勁似以前kyo 巴哈d人係度鳩覆賺exp

加你十分
不過無講錯既 痛既仲舉咩

佢果日有個PO柒左然後瘋狂鳩覆推PO 笑死我
痛咪岩囉
做慣左會無果種酸痛感

KEEP住兩日舉一次 依家感覺好好多
未休息夠就再舉同一部分小心越舉越廢
樓主之前開過隻揪post
應該好大隻下

返工拗手瓜,十有九輸

連輕我四十磅既人都贏到我

死肥仔黎ja
想當年我仲讀緊BAND 3中學
有條MK撚狗咁撚我, 話約我隻揪
佢以為自己有腹肌就好撚好打
(但其實我當時己經舉左兩三年鐵,一直有飲奶粉
不過我BULK緊, 即係夜神起義 Bane 果種大隻型
所以D肌肉線條未現到出黎)
我D 毒撚FD 嚇撚到標尿

「唔好同佢打呀, 佢有腹肌架」
「你痴左線咩, 你見唔見到佢幾咁FIT 呀」

我心諗話你怕你嬲
有腹肌唔等於有力量
我笑笑口咁答應左條MK 放學去籃球場打過
fast forward 去到決戰時間
成班同學企哂係側邊睇
佢就除左件校服
成個小丑咁係到谷佢果幾舊腹肌仔

見到成班以為佢好好打果個情景,我真係快忍不住笑

雖然最後佢打到我仆街, 牙都甩埋
但完全同腹肌冇關
想當年我仲讀緊BAND 3中學
有條MK撚狗咁撚我, 話約我隻揪
佢以為自己有腹肌就好撚好打
(但其實我當時己經舉左兩三年鐵,一直有飲奶粉
不過我BULK緊, 即係夜神起義 Bane 果種大隻型
所以D肌肉線條未現到出黎)
我D 毒撚FD 嚇撚到標尿

「唔好同佢打呀, 佢有腹肌架」
「你痴左線咩, 你見唔見到佢幾咁FIT 呀」

我心諗話你怕你嬲
有腹肌唔等於有力量
我笑笑口咁答應左條MK 放學去籃球場打過
fast forward 去到決戰時間
成班同學企哂係側邊睇
佢就除左件校服
成個小丑咁係到谷佢果幾舊腹肌仔

見到成班以為佢好好打果個情景,我真係快忍不住笑

雖然最後佢打到我仆街, 牙都甩埋
但完全同腹肌冇關

睇幾多次都覺得好好笑
痛先好

有時太痛好難兩日舉一次 ,我廢 SOR
痛先好

有時太痛好難兩日舉一次 ,我廢 SOR

我舉左年幾 , 有時做多左都會痛3-4 日
Ugct
痛好正常,代表肌肉有用到,可能你要多啲復原時間,唔好痛住做,容易錯動作受傷。
你試下做唔同部位先,10rep1set都好正常。

用錯力/錯姿勢都會痛
自己對鏡由輕做起
做好個姿勢再舉

通常隔日舉
隔日帶氧運動(長跑/ 打波踢波etc.)

連續兩日舉啲乳酸積住再舉會減成效
帶氧運動有助恢復
痛好正常,代表肌肉有用到,可能你要多啲復原時間,唔好痛住做,容易錯動作受傷。

用錯力/錯姿勢都會痛
自己對鏡由輕做起
做好個姿勢再舉

通常隔日舉

帶氧運動有助恢復

唔係講緊延後性肌肉酸痛嗎?錯姿勢果啲叫受傷喎
每日做兩個唔同陪位肌肉
大肌肉要休息兩日,細既一日
三日為一個循環,就算你今日練胸好酸痛都唔會影響聽日練既腳或背
你每日乜都做或者練死一個位梗係頂唔住

做運動前要warm up,做完運動仲一定cool down
偷懶就自己受

用錯力/錯姿勢都會痛
自己對鏡由輕做起
做好個姿勢再舉

通常隔日舉

帶氧運動有助恢復

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞