次次舉完鐵痛足三、四日 點樣隔日舉?

79 回覆
0 Like 2 Dislike
唔好痛住舉啦
一開始啲DOMS係勁啲
之後會輕微啲

冇時間了

生埋日就廿五歲

好快身體開始哀退
分開胸背腳黎做,咁到返胸個時已經5日後既事

咁隻手咪五日先練一次

search 吓Delayed onset muscle soreness
一開頭做workout doms可以keep住2至3日係正常 做stretch可以減少不適感覺 當你更advance 個時doms時間會變短

ok , 我 back to 屋企之後 用computer 查下
有操腹 個腹冇咩問題

冇操腳因為本身係大肥仔 對腳粗過馬撚

以前打泰拳,日日練十字跳練到膝頭傷哂,坐得耐企起身會痛,企得耐坐低果時又痛

冇睇醫生但係被迫休左一年就冇事

fail
有操腹 個腹冇咩問題

以前打泰拳,日日練十字跳練到膝頭傷哂,坐得耐企起身會痛,企得耐坐低果時又痛

fail
有操腹 個腹冇咩問題

fail

依家冇操腳呀 ~
操耐左就唔會痛咁耐 胸背膊手咁做 到返去胸都痛完啦

好好

好好

巴打邊頭學泰掌?近排得閒都想學
有操腹 個腹冇咩問題

fail

依家冇操腳呀 ~

無負重深蹲都好啦 腳係身體最大嘅肌肉組織 使用佢可以增加 testosterone 係令你有更多力量回復得更快嘅化學物
唔好痛住舉啦
一開始啲DOMS係勁啲
之後會輕微啲

冇時間了

生埋日就廿五歲

好快身體開始哀退

好好

巴打邊頭學泰掌?近排得閒都想學

富德
我估你會咁痛係因為未操慣 肌肉未有個記憶 未適應左個重量同柔韌性
開頭個復原週性一定係慢 唔好格硬黎 等肌肉量練起同習慣左自然唔會咁傷 到時再加操 學上面巴打講分開操唔同既部分 同埋專心練好個姿勢先 如果唔係你操唔成仲搞到勞損就大獲

有操腹 個腹冇咩問題

fail

依家冇操腳呀 ~

無負重深蹲都好啦 腳係身體最大嘅肌肉組織 使用佢可以增加 testosterone 係令你有更多力量回復得更快嘅化學物

雖然聽唔明但好似好強

我下次做埋深蹲
我估你會咁痛係因為未操慣 肌肉未有個記憶 未適應左個重量同柔韌性
開頭個復原週性一定係慢 唔好格硬黎 等肌肉量練起同習慣左自然唔會咁傷 到時再加操 學上面巴打講分開操唔同既部分 同埋專心練好個姿勢先 如果唔係你操唔成仲搞到勞損就大獲

好 冇問題 多謝你既回答
冇追post
人係有唔同既肌肉架麻
你唔會一日練哂咁多個肌肉架麻
你要自己set schedule
今日練咩聽日練咩
計埋個Recover時間
當然新玩係需要更長既Recover時間啦
應該唔係拉傷,拉傷唔會等五日就唔痛掛

係咪頭一兩次做呀 如果係 痛一個星期好正常
不舉
應該唔係拉傷,拉傷唔會等五日就唔痛掛

係咪頭一兩次做呀 如果係 痛一個星期好正常

做左六,七次咁啦
正常做幾耐先會復原得快
冇追post
人係有唔同既肌肉架麻
你唔會一日練哂咁多個肌肉架麻
你要自己set schedule
今日練咩聽日練咩
計埋個Recover時間
當然新玩係需要更長既Recover時間啦

好!!!!!
完全明白
繼續健身健心健生之旅
冇分區做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞