有冇人發覺做人男朋友門檻愈來愈高

93 回覆
261 Like 43 Dislike
香港做男仔要十八搬武藝

女仔方面生得靚固然好
唔靚豬西咁既樣都搵到個屋企九層樓揸手既男友
或者
金融才俊,靠自己實力賺到錢買樓
仲要係男溝女,唔係女溝男

靚女既話唔係上流社會達官貴人根本無法溝到靚女

真係警世
屋企唔係有錢真係唔好生男仔
唔係生存係香港會好痛苦

生女還可以
因為香港做女仔可以爛門對金門
你咪日日喺度仇女囉

男人老狗成個怨婦咁 都唔慌有朋友
唔覺

利申:食仔
溝啲窮/落後地方嘅女咪得
少啲狗公已經可以解決到問題
其實係 所以越嚟越多人都揾大陸妹算
個本地市場搞唔掂唯有向外發展 都係合情合理嘅
要識影相 識樂器 識煮飯已經變咗入場券
都係睇運氣
樓主真係怨婦黎 實自己要求好高要搵靚女 自己又溝唔到 又係到怨做女仔有幾著數
唔靚豬西咁既樣都搵到個屋企九層樓揸手既男友係佢嘅本事
可能人地性格好溫柔體貼知書識禮同男朋友興趣好夾你又知咩
你揀人人揀你,九層樓揸手嘅男人肯同唔靚豬西一齊都自己揀架啦
你有本事去咪溝靚女
呢啲反而好多女仔識
男人做下小男人可能有市場
俾姐姐保護
講真 唔打扮 唔拜金既女仔我識一堆 問題係你肯唔肯追先
自己又要索又要身材正 又唔望下自己咩新鮮蘿蔔皮

唔好講男仔
就算我身邊啲女仔frd都係鍾意啲靚仔潮童
大部分都一齊唔過兩年
全部都係幾個月幾個月就散
反而我男朋友啲frd全部都係普通人
但全部都愛情長跑左十幾年
樓主溝唔到=男朋友門檻越來越高
起一起樓主底 全部都係仇女post
男人生得矮/人工低/樣衰/性格毒
是旦衰一樣已經收皮
其實唔係仇緊女既 反而係羨慕女人

不過樓主誇張晒啦 豬西都搵到九層樓男友 吹到

但香港女尊男卑就真既 男人窮真係食得屎 仲要識溝女、唔可以矮 是旦衰一樣都食屎 女人可以等人溝慢慢揀 仲可以收兵
唔覺
大把MK仔/中學畢業打份基層工都有女
港男揀女人咪仲高
要瘦底大波有前有後係處
仲要靚到關之琳咁先算係女人
又要溫柔體貼要好似av咁幫你含吹奶啜
仲要唔嫌你廢柒窮
要比你日日出去叫雞偷食
呢個唔係女專男卑

而係社會出哂問題
當正常人無法靠努力向上流
就會出現

男嘅搵有錢女食軟飯(eg楊明、袁偉豪)
女嘅搵富豪埋單(eg 唔舉啦,大撚把)

啲怨婦毒撚覺得門檻高 只係因為佢地睇中左mark價高過自己負擔能力嘅貨品

In conclusion:
好心樓豬就唔好咁貪心啦
其實得香港先咁癡線 一早講咗大家不如媾其他地方嘅女 肯放下政見其實大陸妹真心好過港女多多聲
身邊有唔少frd都係同大陸妹拍拖 佢哋女朋友唔單止嗲之餘仲要成日主動貼錢比條仔等佢冇咁大經濟負擔
港女咪話貼錢甚至AA啦 出街洗費肯拎個銀包比返少少已經好罕見 大把連拎銀包做吓樣都廢事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞