又一單撞死完隻狗走左去,不得好死!!!

143 回覆
6 Like 47 Dislike
支持樓主
算啦
係連登講環保動保女權之類野
都會被標籤做「偽善」, 你話保護流浪貓狗佢地就話你出世到依家有冇食過肉, 食素? 咁菜都有生命喎...總之就一定搵位入你再話你偽善
總之係某d問題上面, 部分連登仔同支那人價值觀冇分別, 勸你慳返啖氣暖下肚
其實有機會司機都唔知撞死左隻狗 大車撞到都未必知
你自己開google map睇清楚先啦
on9
班連登仔問返我雀仔老鼠曱甴救唔救
呢個唔係價值觀問題
係實際環境問題
好波
On9狗亂過馬路抵撚死
養竉物應該要考牌
直接block 9樓主算啦
On撚99咁
好難得有人主動出post 仲要分析獨到
直接block 不解釋
快撚啲
事實上如果無啦啦有貓狗衝出黎
司機真係未必剎得切
撞死左隻狗 司機係無法律責任停車
當然你可以話 佢可以停車照顧下佢或者幫一幫佢搞身後事之類 但現實上司機係無呢啲責任
除非係愛狗人士或者受唔到良心譴責
如果唔係我諗我好多人都唔會停車去自找麻煩
起碼可以試下唔好hit and run? 似返個人,負下責任咁
自炒受傷可能手尾長 撞到公物又賠到仆街
撞到人地架車 人地頸痛 長年累月咁出律師信claim你賠償
樓豬講嘅野真係好on9
總之你班連登仔揸車技術又渣,反應又慢部車又廢,點都會收唔切撞死狗。不如練返好個反應,靠把口搵食再買架性能好嘅車,咪乜柒都唔會撞囉。
Cls 停係好心,唔停係道理。就算要停都係為咗問主人攞翻整車錢,明明佢放隻狗衝出嚟撞落我部車度我仲要洗翻架車,上連登仲要俾腦殘動物撚鬧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞