又一單撞死完隻狗走左去,不得好死!!!

143 回覆
6 Like 47 Dislike

一定要搵返個仆街司機出黎!
前手反左去背脊,狗頭同後腳留左係前面
早2年成日見呢個位有條友放狗, 個主人係由d狗自己係呢條路自己行
個主人自己行埋出馬路
想問下香港揸車人士
前面跑隻on9貓狗出嚟,剎你就肯定剎唔停架啦
咁你會撞死隻狗定避狗然後撞自己/副駕老婆+人地駕車/公物
人地架車
咁就可以走左去?
落斜都睇唔清楚前面有無野咩
無狗帶?
你老婆同自己唔會死,隻狗會死
你剎車人地撞埋黎姐
呢道都撞得
我覺得主人不得好死多d

立法會大會今(28日)三讀通過道路交通修訂條例草案,擴大「動物」的涵蓋範圍至包括「貓」和「狗」,規定司機必須在撞倒動物後停車,加強保障動物福利。

食物及衞生局局長陳肇始回應指,修例將於刊憲後6個月生效,期間會向公眾宣傳修例,提醒司機要注意的事項。

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/618403/%E7%AB%8B%E6%B3%95%E6%9C%83%E9%80%9A%E9%81%8E%E4%BA%A4%E9%80%9A%E4%BF%AE%E4%BE%8B-%E5%B0%87%E8%B2%93%E7%8B%97%E5%88%97%E5%85%A5-%E5%8B%95%E7%89%A9-%E5%AE%9A%E7%BE%A9-%E5%8F%B8%E6%A9%9F%E6%92%9E%E5%80%92%E5%BE%8C%E9%A0%88%E5%81%9C%E8%BB%8A
你地班連登仔睇到未
剎切到車個衝力都有返咁上下啦
你咁炒埋去唔死都傷啦
我唔係話驚後面撞喎巴打,你轉向救隻狗,你咪炒其他野囉
即係可以唔洗停?
咁你咪自私撚囉,又要驚傷又驚賠
因為撞死左隻狗,你又唔洗賠又唔洗痛
你睇撚住過馬路呀
擴大「動物」的涵蓋範圍至包括「貓」和「狗」,規定司機必須在撞倒動物後停車
咁你會選擇撞人多過狗?
你自己標紅咗兩句我先問喎大佬
你做乜鳩呀
講就口響 陣間扭埋一邊撞到則邊架車要賠十幾廿萬果時睇下你仲up唔up得出我都唔同意撞死隻狗 不過佢衝出黎都無辦法
唔犯法就可以唔停咩
成班都冇揸車點會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞