講下閪工有咩特徵

516 回覆
1738 Like 16 Dislike
仲要係本身得7日AL嘅閪工
仲要冇medic
你問過葵興工業區未 我夠膽講呢個先係閪中之霸
Engine果d多數都5.5日
會用粗口黎慰問你
返工有規定聽私人電話或者用手機限時幾多分鐘
所有Audit工
咁咪跟卡鐘收工
唔跟咪搵勞工處
覺得6日工好過5日半,假仁假義,畀你放幾粒鐘假,寫就寫每月6日假期,倒不如做一份翻6日多少少錢條氣順啲
真心駁吾刀
都唔知一開始讀Engine托柒
閪工你老闆閪唔閪基本上決定咗一半,3年前遇過有一個老闆你又唔可以話佢閪,但好無人情味,唔會可憐人囉,e.g.你做唔到佢expectation佢會鬥口鬥面同你講:我唔expect你會咁問囉,之後佢都會答你,有d位佢都會幫你,可能你地睇到呢度會覺得佢無乜點,當初我都好天真
點知後來有另外department更閪既人插個新黎fresh grad既時候,個老闆唔幫口不得只,仲要插多2腳話佢都有問題,但係fresh grad面前完全提都無提,結果fresh grad無走到,係捱得辛苦d囉,
點解我會知,事緣係佢走咗另一間公司之後,更高上司講出黎,個fresh grad岩岩黎1個月都無又肯做,呢d人好harsh
我覺得好好彩之後唔洗跟佢,要求高,性格怪,賤係入面,祝你去到新公司他朝君體也相同
One man band
日日遲
扣哂份糧再去勞工署告9佢
搵傳媒幫佢宣傳下
痴撚線要扣自己食個份
唔用石頭出糧
呢樣真, 拎住杯咖啡上返OFFICE, D廢老同事望撚住晒咁
係,幾年,仲要為左title 回巢
買個野飲都唔得 真係同奴隸無分別, 我食飯兩粒鐘, 又成日蛇去qb house 剪埋頭
5.5 day 葵興工廈
最少OT到7點半 (無野做都要)
日日9點準時開會 每人講自己尋日做過咩黎 今日會做咩
出去見客要寫明幾點見邊個客 邊區 邊個PJ
用左幾多張紙影印都會report 返出黎
拎文具要official 入紙俾上司批
公司機唔準上私人網 ,IT會report俾老闆上過咩網
15寸mon

間公司個個星期都有散水餅食
個pantry staff list update唔切

留得係到既都癲癲傻傻 甘願食屎
晚晚等6點出去食飯 食完返黎出兩個email先敢走

垃圾公司!
會計成日出錯糧,公司電腦又舊又慢,office陰暗殘舊
咁以後同客出去食野叫杯水算
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞