Figure 討論 (96)真 點討論區 停止假膠 拒絕連登痴線佬

1001 回覆
8 Like 6 Dislike

嘩我屌
耐到我都唔撚記得左原來我有訂到
差啲走左去衝現貨
好彩無衝現
差唔多成兩年 痴撚線
成日都係咁
訂左都唔記得

係Kickstarter 買左野
送到上屋企先醒起
兩年前俾晒錢
成個旺角得明眼人有現貨,仲只得一盒
最衰係我網上訂無實單啫
有冇去過好景
好似有巴打係好景衝左隻
試過唔記得訂左
又去左另一間鋪訂多隻

個隻係艦娘黏土人大和
之後仲晨早棄鬼埋坑
而家除左大和之外仲有一埋艦娘黏土人未開盒係到
想賣但又嫌麻煩
過氣
土人得隻島風 鹿島 小北妻
想追返島風figma
鹿島再販訂左
想參考下大家意見
大家覺得 如果買玻璃櫃擺膠
整 1個 長80*30*200 好 定係2個 長40*30*200
1個長80cm 好睇d 但同budget下 玻璃層板*4 一樣長80cm 就咁易調教高度 擺多d
但容易擺d比較長既膠 (但我目前無 都係人型 無咩打橫放既武器)

2個長40cm 無咁好睇 但層板數=8塊*40cm 每邊各4塊 易調較
2個40長擺埋一齊可以擺高低差

= 1個80*30*200
= 2個40*30*200
可以整到80cm....屋企大真係好....
太長個玻璃層板會唔會易變型?

我投80*40*200一票
想參考下大家意見
大家覺得 如果買玻璃櫃擺膠
整 1個 長80*30*200 好 定係2個 長40*30*200
1個長80cm 好睇d 但同budget下 玻璃層板*4 一樣長80cm 無咁易調教高度 擺多d
但容易擺d比較長既膠 (但我目前無 都係人型 無咩打橫放既武器)

2個長40cm 無咁好睇 但層板數=8塊*40cm 每邊各4塊 易調較
2個40長擺埋一齊可以擺高低差

= 1個80*30*200
= 2個40*30*200
可以整到80cm....屋企大真係好....
太長個玻璃層板會唔會易變型?

我投80*40*200一票

自住又無女
犧牲其他家私位
關注吓出咩算,等陣又俾人話咩你對隻figure唔夠愛咩咩咩,問多兩句又俾人屌,咁想點討論
已係贏好多了...
30好似唔太爽....35-40好似好d~...
大把友善既
闊40 就唔得 條路窄左 好易撞腳指
而且去ikea 望過下啲同尺寸書櫃 30都望落都夠深 玩埋樓梯 可以擺兩層
一定係一個過80啦, 同間多左2條野好影響觀賞 .利申用緊90CM
邊個係咁
剩係知有條痴線佬係咁咸膠咸膠
呢隻冇得除唔值
呢隻冇露點唔值
西面double play
你同我差唔多
之前畫落

左下面係鞋櫃 右下面鋼琴
唔知一次過定分兩個好
面相黎女僕正但我只有訂再販禮服
咁我投80 30 200一票期待Ching show櫃
開個相簿,入晒啲訂單
之後仲有旅裝西面
邊到有得訂造亞加力膠架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞