【棄養正hihi】寵物店店主:真係棄貓 咁又如何呢?

341 回覆
21 Like 289 Dislike
其實間舖不嬲仆街

想知

我知嘅嘢你都知
勿相認

即係咩

都係要「領養」時要買佢啲嘢,都要百幾二百蚊
同埋佢以前賣過幼犬,街坊講嗰個放狗嘅櫃仲喺舖度
乜撚野叫 "睇完我個鼻哥窿真係忍唔住,噴左少少氣"
你放屁會唔會話我個屎忽窿真係忍唔住,噴咗少少氣
其實間舖不嬲仆街

想知

我知嘅嘢你都知
勿相認

即係咩

哦 不過我唔係喺佢呢間度領養
我個間要買成五舊幾水
其實間舖不嬲仆街

想知

我知嘅嘢你都知
勿相認

即係咩

哦 不過我唔係喺佢呢間度領養
我個間要買成五舊幾水

傳心師同我講,佢唔想再俾人運住
咪低能啦
人地鋪頭洗乜同你呢個三唔識七既義工交代
負評俾樓主
寵物店唔夠盡力幫你搵貓就起人底
隻貓又唔係你 洗鬼同你交代咁多
成個八婆咁 又報警 又起底

起晒gon 係咪啊polly定阿儀d friend?

不過都答下你啦
你講得啱 就係冇權要佢地check cctv 所以先要報警 睇下差佬會唔會幫到手
我地報完警 負責個差佬都話唔係冇得做
不話要搵得返隻貓先可以開始做野
鋪頭唔比check
但我地聯絡領展時佢係有幫我地check過嘅
不過佢地覆我地話原來咁啱成層cctv壞晒
咁佢唔係一口拒絕 我諗都唔係你講到咁冇道理丫

至於你話間寵物店關咩事啦喎
你睇清楚先啦
隻貓係個阿儀托起間寵物店之後佢話起寵物店走失架
圖都比埋你又點話

你覺得寵物店真係有理由置身事外咩?
定係你覺得棄貓係完全冇問題?
係嘅你咪直接講囉
講咁多無謂野做咩姐

原來講直接啲就叫起哂鋼
然後順藤摸瓜就歸類我做「事主/事主既朋友」

我從來無講過棄貓無問題
我亦唔知你邊個位覺得我有咁既意思

警察果Part唔評論
搵到你都唔洗佢啦
不過我都見到你地Po出黎果堆圖入邊話諗住起訴事主
報左警話唔係想搞大件事

領展話全層壞CCTV
你估有無人信
而且咩叫唔係一口拒絕就唔係我講到咁無道理?
姐係人地婉轉啲話唔幫你
就代表你地有道理?
試下佢地直接話:
如果唔係警察或者上頭要求,我唔會出示CCTV你睇
你地仲唔即刻Po出黎話:領展極冷血,拒絕協助尋貓
或者未去到咁極端既
不過抹黑兩句咁我諗都無得避

然後入番正題既一寄一失
寵物店咁多客,一個小朋友開左個籠
隻貓走左出去無人注意到,咁呢?
係咪打算告個小朋友?

間鋪頭置唔置身事外我諗你地都會拉佢落水嫁啦
綠色對話bubbles先係重點。

成件事情其實都幾好笑
一黎就話唔合作就俾壓力
報完警俾人拒於門外,覺得無用就將人Po上Facebook
然後Re Post上連登搏人將事主公審、起底
但係自己口入邊講既係唔想搞大件事
會唔會覺得自相予盾呢?

睇番你地係圖入邊加既Caption真係心都涼埋
咩叫「無人想知你喊死未」「白面無受傷害?」
情緒冷漠都做到義工?
定你自冠義工美名咋?

個陣好似未報警?

我睇條女講野我都唔想知佢喊幾多日喎 一開波就話喊左三日先識搵義工幫手搵已知佢on9

有啲野心入邊諗同埋做出黎係兩個世界
曾幾何時我諗你都會心入邊屌某個人
但係你唔會講出口
因為你知有啲野唔應該講
亦即係你地所謂既道德

而有啲人話我撐果兩條女
Sor,我覺得佢兩個都係戇尻

咁咪得囉, 戇鳩做錯事俾人批鬥下又唔會死既
咁都頂唔順自殺既咪早死早著囉
上得連登都係想睇下花生姐

寵物店on9在亂講嘢
應該hea應樓主
咁咪唔洗俾位人入囉

你覺得個polly wong同個棄貓仆街本身fd底 跟住講大話包庇個朋友棄貓係冇問題?

你自己先入為主話人棄養

棄養動物係犯法架

咁你地告佢未?

報左警架啦
我地搵左律師問意見
佢話捉得返白面對成功告到佢地會好大幫助
笑死
你哪來証據証明係棄貓
你唔係拎隻貓出黎就當係
人地告你偷竊呀
還是叫法官傳召傳情師出庭作供
咁易告到棄養班仆街一早迫爆差館

公道d, 而家人地就真係走去報警
告唔告到係另一件事, 至少佢做左可以做既野
如果你覺得佢係偷貓, 其實你都可以報警

我無話樓主無做野喎
樓主自己都講, 律師話如果捉得返白面對成功告到佢地會好大幫助
咁依加未捉番,姐係告到佢地嘅成功率偏低
咪姐係番番我嗰句:除咗唱衰條八婆, 都冇其他辦法
我只係想表達依樣野姐

唯有一路唱衰條八婆一路去試下捉返佢

邊個係八婆心照啦
你啲貓義工都唔係好人啦屌你老母
放上連登玩審判呀?
食撚屎啦你

雖然棄貓係仆街
但我估全世界得香港棄貓係會比人出樣做網絡公審
我成間屋都係佢個籠
可能我有d off topic

不過乜鳩野係傳心師 當自己係乜
多得d貓義工平時對人衰 臭名遠播
到真係出事個陣 都無人同你認真討論
個個一見到貓義工都想屌左你先

聲稱可以同動物溝通嘅人
多得d貓義工平時對人衰 臭名遠播
到真係出事個陣 都無人同你認真討論
個個一見到貓義工都想屌左你先

我諗某啲貓義工都好憎貓義工

聲稱可以同動物溝通嘅人

靈媒d fd 佢話乜就乜架喇

屌你 以科學手法
然後話用量子物理黎撚貓
我成間屋都係佢個籠

塞塊面落佢肚

屌你 以科學手法
然後話用量子物理黎撚貓

笑到我痴線

屌你 以科學手法
然後話用量子物理黎撚貓

笑到我痴線

$200

屌你 以科學手法
然後話用量子物理黎撚貓

笑到我痴線

屌你老母量子物理 仲衰撚過風水佬
係囉 你地d義工點揀領養人架
真心想養既就冇得領養
仆街就成功領養

千揀萬揀揀著個爛燈盞
傳心師呢下痴線d阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞