【棄養正hihi】寵物店店主:真係棄貓 咁又如何呢?

341 回覆
21 Like 289 Dislike
係囉 你地d義工點揀領養人架
真心想養既就冇得領養
仆街就成功領養

有錢就領養到 理撚得你有冇心
屌!連登仔係咪咁撚低汁牙!成撚日唔爬文就屌左先,幾撚時撞車死

唔好自己定標準話邊啲貓要救啦,佢哋天生天養,咪捉人哋啦,比返自由人哋啦。成9日話人撞車,你亂咁捉貓好偉大呀?隻貓你唔捉就會即刻死左?捉貓返黎困住跟住當貓球踢來踢去就最好?諗吓人講咩先話人低汁啦,撞車死順便撞死埋你先啦

你地班仆街真係求遠都寛己嚴人, 你地日日屌, 個個屌, 輪住屌貓義工死全家就得, 人地屌返你就唔撚得, 其實貓義工除左捉d 有需要既貓比人領養外, 仲會捉d 貓去絕育, 避免佢地越生越多, 影響環境.
呢排你地爭住屌貓義工咪諗為全部貓義工都痴線囉, 但根本唔係, 起碼樓主唔係, 我識既兩個貓義工唔係.
你地成9日話貓義工心理有問題, 但你地一見貓義工就爭住屌佢地死全家, 你地其實心理都好有問題, 人地又唔係影響到你, 你地去買野遇到服務唔好既sales, 係咪又要屌到佢地死全家呀, 要屌就當面屌啦, 淨係識係網上屌貓義工

不嬲都係做衰就影響全行架啦
唔通香港仲有好警察就唔屌9得警狗?
屌!連登仔係咪咁撚低汁牙!成撚日唔爬文就屌左先,幾撚時撞車死

唔好自己定標準話邊啲貓要救啦,佢哋天生天養,咪捉人哋啦,比返自由人哋啦。成9日話人撞車,你亂咁捉貓好偉大呀?隻貓你唔捉就會即刻死左?捉貓返黎困住跟住當貓球踢來踢去就最好?諗吓人講咩先話人低汁啦,撞車死順便撞死埋你先啦

其實家貓好似唔係咁適合天生天養

唐貓都唔知幾醒,佢哋係外面生存唔到有咁多可以比貓義工捉?

我睇最初係主人搵人捉
無個主人屎忽痕上天貓開post未必有義工去捉
要屌一齊屌

依樣真
仲有通常有人係街見到明明都幾安全嘅街貓/棄貓/貓b,唔識捉又偏要捉就會開post去天貓問
之後啲留言就會全部都叫樓主揾貓義工
然後啲貓貓又因為異工唔肯放貓搞到比唔到人領養
然後又繼續不斷循環……
個個爭係掛住屌貓義工/笑傳心師
真係你地口中當貓係人球,求助完又要領養返,領養返又棄養既兩條仆街就直接無視
唔知邊個係自己幫緊啲動物?
兩條仆街又可以繼續話自己好有愛心黎吸引生意
又可以再領養啲貓玩幾日棄養了

入面睇晒啲野其實會知隻貓係條死八婆係公司地盤餵開
要轉承辦商即係可能之後啲人唔會餵/唔鍾意貓
基於咁既求助條件貓義工見到會去幫好唔正常咩?
仲有另一隻同地盤既貓後來生左bb
如果個時無捉佢地又無人餵
生左bb又要搵食地盤啲人又唔知會唔會對啲貓唔好
我睇唔到唔捉個好處係邊

其實貓義工個個都唔同,唔係一個痴線就全世界貓義工都痴線架
正常既貓義工唔會一見貓就話捉
除非隻貓受傷/病,有左,環境太差姐
咁當然有啲貓義工做法真係有問題,但咩行業都會有人好有人差,無辦法

唔通一句貓係野生動物,即使個度要拆樓/有虐貓犯整死佢地都唔幫咩完全
成日話人自私不如諗清楚咩自私先啦
如果人咁無私直頭唔應該破壞環境起樓搞到啲動物無樹林無草原住又要比變態佬殺添
咁唔發生已經發生左,係呢個城市度盡力幫返多啲被人類影響到既動物唔好?

利申:以前比貓義工拒絕左好多次,好在最後遇到正常貓義工,前後領養左四隻唐貓
又狗咬狗骨
同埋傳心師其實唔信咪唔好信
正如有人信有鬼/風水/問米/各類宗教/星座/生肖/人類圖/new age
你唔信唔一定錯
但都唔一定信就唔岩

唔明有咩咁緊要重要過屌兩條臭西
點解會有on9會信d咩9傳心師?
唔係掛,棄養點都唔岩啦,貓義工點乞人憎都唔係咁盲反掛
棄貓正仆街
what that fuckin

叔棄貓者不得好死
真係你地口中當貓係人球,求助完又要領養返,領養返又棄養既兩條仆街就直接無視

(略)

咁當然有啲貓義工做法真係有問題,但咩行業都會有人好有人差,無辦法

唔通一句貓係野生動物,即使個度要拆樓/有虐貓犯整死佢地都唔幫咩完全
如果人咁無私直頭唔應該破壞環境起樓搞到啲動物無樹林無草原住又要比變態佬殺添
咁唔發生已經發生左,係呢個城市度盡力幫返多啲被人類影響到既動物唔好?

利申:以前比貓義工拒絕左好多次,好在最後遇到正常貓義工,前後領養左四隻唐貓

屋企其中一隻貓都係貓義工度領養返黎
做左一次家訪裝晒窗網
將心比己 我咁辛苦救隻貓返黎 如果交左俾個虐貓仆街, 自己個心實會好自責, 所以做左少少background check我會體諒
幫推
仆街店主
仆街店

(略)

做左一次家訪裝晒窗網
將心比己 我咁辛苦救隻貓返黎 如果交左俾個虐貓仆街, 自己個心實會好自責, 所以做左少少background check我會體諒

好大隻耳仔

我呢隻係間好撚仆街既寵物店「領養」
其實佢地周圍捉貓返黎,要領養就要買佢地啲野
當時見到佢又發燒又流血都唔帶佢睇醫生
即刻領養拎走帶左去睇
佢個時三個月大到而家已經就快兩歲都仲有陰影,好易發惡夢/比聲嚇親會痴左線咁衝撞爛晒啲野

(略)

做左一次家訪裝晒窗網

好大隻耳仔

我呢隻係間好撚仆街既寵物店「領養」
其實佢地周圍捉貓返黎,要領養就要買佢地啲野
當時見到佢又發燒又流血都唔帶佢睇醫生
即刻領養拎走帶左去睇
佢個時三個月大到而家已經就快兩歲都仲有陰影,好易發惡夢/比聲嚇親會痴左線咁衝撞爛晒啲野

你好好人呀, 救左貓貓一命
貓異工
雖然我都唔鍾意貓義工
特別係傳心嗰part真係on99
不過依單嘢其實錯不在貓義工喎
係條仆街呀嬸棄養咋喎
其實間舖不嬲仆街
係囉 你地d義工點揀領養人架
真心想養既就冇得領養
仆街就成功領養

雖然我好憎貓義工
但邊有可能100%睇得準

其實間舖不嬲仆街

想知
起佢底
推到佢跳樓
其實間舖不嬲仆街

想知

我知嘅嘢你都知
勿相認
幫推
仆街店主
其實間舖不嬲仆街

想知

我知嘅嘢你都知
勿相認

即係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞