【棄養正hihi】寵物店店主:真係棄貓 咁又如何呢?

341 回覆
21 Like 289 Dislike
預撚左俾人屌我冷血。

尋貓啟示、網上救助、報警、要求寵物店及領展商場check cctv

頭兩個我覺得都正常
報警搵貓?大佬呀,你唔好咁痴線啦
姑勿論十成十會開完個File就算
我已經預想到一個情境:

咁多位軍裝既手足,岩先有個人黎報失左隻貓
大家行街既時候留意多啲。

呢個時候你係個軍裝都會諗:
1)走失左咪姐係流浪貓,食環處做啦。
2)隻隻貓都差唔多,點搵呀?
3)咁多人失蹤都未搵得番,幾時輪到隻貓?

要求寵物店及領展Check CCTV呢個我完全諗唔明
你邊度黎既權力?
眾所周知除左警察要求之外
係可以拒絕出示CCTV既錄影帶嫁啦
然後我竟然見到:

其實我地除左搵阿儀之外,一直都係同寵物店店主polly聯絡,想問下件事到底係點,同check cctv,點知佢一路唔覆我地之餘,仲去鬧阿儀比麻煩佢,事隔多日終於肯回應:「你地又話貓主棄貓 咁如果貓主真係棄貓 咁又如何呢? 你地又話我地知道有失貓都唔去幫手? 你地又知我地無??」

紅色字我覺得係人之常情,而唔係你班貓義工講既冷血無情囉。
人地打開門做生意,自己盤生意唔搞去同你搵隻貓?
唔覆你又如何?你唔係想人地全力配合你搵隻「流浪貓」呀?

而走去鬧果個阿儀又關你地貓義工咩事?
阿儀俾人鬧你班偽善者都有份嫁和。

藍色字先係完整既一句
我個人既理解係:

你地班貓義工話貓主棄貓,
咁貓主棄貓既話,
又關我咩事呢?

點知你班偽善者一黎就斷章取義,
講到自己係呢件事上面幾咁盡心盡力,
而家想搶佔道德高地呀?
幫你係人情,唔幫你係道理呀偽善者。

起晒gon 係咪啊polly定阿儀d friend?

不過都答下你啦
你講得啱 就係冇權要佢地check cctv 所以先要報警 睇下差佬會唔會幫到手
我地報完警 負責個差佬都話唔係冇得做
不話要搵得返隻貓先可以開始做野
鋪頭唔比check
但我地聯絡領展時佢係有幫我地check過嘅
不過佢地覆我地話原來咁啱成層cctv壞晒
咁佢唔係一口拒絕 我諗都唔係你講到咁冇道理丫

至於你話間寵物店關咩事啦喎
你睇清楚先啦
隻貓係個阿儀托起間寵物店之後佢話起寵物店走失架
圖都比埋你又點話

你覺得寵物店真係有理由置身事外咩?
定係你覺得棄貓係完全冇問題?
係嘅你咪直接講囉
講咁多無謂野做咩姐
改隻貓叫白面。。。
知唔知白面係乜

白面佢個仔同佢一樣樣 我地叫佢小白面

勁撚過癮
睇完證據我判polly Wong 勝訴
希望貓義工果邊都自貼返以示公允
改隻貓叫白面。。。
知唔知白面係乜

勁撚過癮

有甜
改隻貓叫白面。。。
知唔知白面係乜

勁撚過癮

可唔可以要左佢
睇完證據我判polly Wong 勝訴
希望貓義工果邊都自貼返以示公允

食得落?
改隻貓叫白面。。。
知唔知白面係乜

勁撚過癮

可唔可以要左佢

未戒奶啊
屌 啲人一見到貓義工就起曬鋼

係咪唔撚識爬文 斷章取義ON9仔

炒幾多次車先夠啊連登仔
白面個仔
細細個就髮線後移

炒幾多次車先夠啊連登仔

連登係咁架啦
撐樓主
如果唔講傳心師呢部份,成件事會無咁乞人憎無咁令人反感

今時今日仲有人信呢啲呃神騙鬼嘅死神棍,其實真係好戇尻,本身一件好事都低質晒戇尻晒
白面個仔
細細個就髮線後移

屌,呢隻好撚得意

爸爸,你去左邊呀

炒幾多次車先夠啊連登仔

連登係咁架啦

真係反到上哂腦, 睇哂先出聲真係咁難
樓上仲有人撐果兩條女, 撐完佢幫你含撚咩
屌你老母你地班貓異工攬撚啲貓過世啦

Ok 唔該晒你幫手推post

炒幾多次車先夠啊連登仔

連登係咁架啦

真係反到上哂腦, 睇哂先出聲真係咁難
樓上仲有人撐果兩條女, 撐完佢幫你含撚咩

諗起之前太古痴線佬個post,頭幾頁d連登仔唔睇內容係咁屌樓主條女係雞,真係唔掛得連登比人笑愈黎愈低汁

文盲都識上連登?

今時今日仲有人信呢啲呃神騙鬼嘅死神棍,其實真係好戇尻,本身一件好事都低質晒戇尻晒

我之前兩隻貓打交打到其中一隻條尾做手術 有啲撚屌叫我搵傳心師解決問題

我之前兩隻貓打交打到其中一隻條尾做手術 有啲撚屌叫我搵傳心師解決問題

白面係白粉。。。。

我都唔明兩條女而家咁睇都幾pk
都有人撐

當然保持兩秒距離
白面係白粉。。。。

我都唔明兩條女而家咁睇都幾pk
都有人撐

當然保持兩秒距離

學到野
唔駛爭一個二個都係仆街
正正經經事件陳述咪算
乜鳩野傳心師出黎懶感性都有撚病
我個鼻哥窿都唔爭氣咁噴左氣
唔駛爭一個二個都係仆街
正正經經事件陳述咪算
乜鳩野傳心師出黎懶感性都有撚病
我個鼻哥窿都唔爭氣咁噴左氣

一陣咁多字又TLDR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞