【棄養正hihi】寵物店店主:真係棄貓 咁又如何呢?

341 回覆
21 Like 289 Dislike
好闊落好光猛乾淨架
唔係d濕鳩污糟貓舍嚟
好闊落好光猛乾淨架
唔係d濕鳩污糟貓舍嚟
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/21/013855_7a8e07859165bc58c3fabd5613b89637.jpg[]

屌張圖好濛
傳心師同我地講,白面已經唔再信人,佢好想有屋企
弱智

好闊落好光猛乾淨架
唔係d濕鳩污糟貓舍嚟
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/21/013855_7a8e07859165bc58c3fabd5613b89637.jpg[][/url]

屌張圖好濛

清好多
呢壇野好似係本貓前啲義工黎㗎喎
識人喺佢地到領養 程序好正常啲義工仲好好人
弱智

好撚反智貓本身係野生動物 人類夾硬捉返黎養 依家講到隻貓好似天生知自己係隻寵物咁仲要有思想想要個主人養 係咪傻鳩左

呢個真係
我諗極都唔明點解有人信傳心
人手filter
元凶咪係貓義工捉走隻貓,跟住扮神去分配佢比人囉,你唔捉走隻貓,隻貓仲過得逍遙自在,可能會搵到戶好人家,好多貓係會走去人屋企㗎。

隻貓係個棄貓人搵我地幫手捉
佢餵開 但個地盤政府就收返 轉承辦商
驚冇人餵
我地先去幫手

仲要係佢自己捉到比我地
Technically 唔係我地貓義工捉
我地係接收左佢捉嘅貓

我都反對無端白事走去捉d絕左育嘅街貓架
唔係有咩事 附近多虐貓 或者就拆樓/政府收地果d我地都唔會無啦啦走去捉
如果佢地住果度係安全嘅
由得佢地自由自在咪幾開心
人手filter

我會將開post個手足家法侍候
棄貓正仆街黎啦!屌你
元凶咪係貓義工捉走隻貓,跟住扮神去分配佢比人囉,你唔捉走隻貓,隻貓仲過得逍遙自在,可能會搵到戶好人家,好多貓係會走去人屋企㗎。

你都無睇晒成個po發生咩事就話係樓主捉完隻貓再派比個閪人。 不過算撚數啦你地連成件事係點都未爬晒文什或都無爬過文,真係膠都廢事派
弱智

好撚反智貓本身係野生動物 人類夾硬捉返黎養 依家講到隻貓好似天生知自己係隻寵物咁仲要有思想想要個主人養 係咪傻鳩左

呢個真係
我諗極都唔明點解有人信傳心

都係信一半架咋 咩方法都試下丫嘛
咁佢都有d真係講中嘅 都係靠佢比個方向我地一開始先搵到白面 可惜捉唔返佢
預撚左俾人屌我冷血。

尋貓啟示、網上救助、報警、要求寵物店及領展商場check cctv

頭兩個我覺得都正常
報警搵貓?大佬呀,你唔好咁痴線啦
姑勿論十成十會開完個File就算
我已經預想到一個情境:

咁多位軍裝既手足,岩先有個人黎報失左隻貓
大家行街既時候留意多啲。

呢個時候你係個軍裝都會諗:
1)走失左咪姐係流浪貓,食環處做啦。
2)隻隻貓都差唔多,點搵呀?
3)咁多人失蹤都未搵得番,幾時輪到隻貓?

要求寵物店及領展Check CCTV呢個我完全諗唔明
你邊度黎既權力?
眾所周知除左警察要求之外
係可以拒絕出示CCTV既錄影帶嫁啦
然後我竟然見到:

其實我地除左搵阿儀之外,一直都係同寵物店店主polly聯絡,想問下件事到底係點,同check cctv,點知佢一路唔覆我地之餘,仲去鬧阿儀比麻煩佢,事隔多日終於肯回應:「你地又話貓主棄貓 咁如果貓主真係棄貓 咁又如何呢? 你地又話我地知道有失貓都唔去幫手? 你地又知我地無??」

紅色字我覺得係人之常情,而唔係你班貓義工講既冷血無情囉。
人地打開門做生意,自己盤生意唔搞去同你搵隻貓?
唔覆你又如何?你唔係想人地全力配合你搵隻「流浪貓」呀?

而走去鬧果個阿儀又關你地貓義工咩事?
阿儀俾人鬧你班偽善者都有份嫁和。

藍色字先係完整既一句
我個人既理解係:

你地班貓義工話貓主棄貓,
咁貓主棄貓既話,
又關我咩事呢?

點知你班偽善者一黎就斷章取義,
講到自己係呢件事上面幾咁盡心盡力,
而家想搶佔道德高地呀?
幫你係人情,唔幫你係道理呀偽善者。

我都聽聞過!啲義工唔撚似道德塔利班咁樣樣
一見到貓義工就屌
人地有晒時序有晒證據,係唔鍾意貓義工都屌左兩條棄貓死八婆先啦

之前係天貓都見到果個fanny影到隻貓係商場個post
我記得個cy chu仲係咁話唔關寵物店事,係隻貓問題
仲以為佢咁大愛可以少少都唔怪間鋪
而家睇晒啲圖諗返緊係夾埋唔想搞到polly間鋪所以先幫佢兜
原來個polly wong做完兒童節目主持人走左去做懲教狗

又唔係檔檔貓義工都贛鳩既
一碌鳩打一船人
原來個polly wong做完兒童節目主持人走左去做懲教狗

屌你老母
老老柒柒 咁樹大有枯枝 一定都有老鼠屎 其實個重點係條八婆話要又唔要 彈出彈入 仲要屌返人 隻貓仲係街生死未卜
調轉係你 你女神話同你一齊 然後一個星期無啦啦block 哂你 又同第二條仔係到高調哂恩愛 條女都仆街 何況係對貓
預撚左俾人屌我冷血。

尋貓啟示、網上救助、報警、要求寵物店及領展商場check cctv

頭兩個我覺得都正常
我已經預想到一個情境:

你邊度黎既權力?
然後我竟然見到:

其實我地除左搵阿儀之外,一直都係同寵物店店主polly聯絡,想問下件事到底係點,同check cctv,點知佢一路唔覆我地之餘,仲去鬧阿儀比麻煩佢,事隔多日終於肯回應:「你地又話貓主棄貓 咁如果貓主真係棄貓 咁又如何呢? 你地又話我地知道有失貓都唔去幫手? 你地又知我地無??」

藍色字先係完整既一句
我個人既理解係:

咁貓主棄貓既話,
又關我咩事呢?

而家想搶佔道德高地呀?

你睇下條link啲圖其實都解答到你好多
連同Polly d wtsapp都有
都好直接講晒成件事禮貌地查詢姐
又無話要人唔搞生意咁誇張
預撚左俾人屌我冷血。

頭兩個我覺得都正常
我已經預想到一個情境:

你邊度黎既權力?
然後我竟然見到:

藍色字先係完整既一句
我個人既理解係:

咁貓主棄貓既話,
又關我咩事呢?

而家想搶佔道德高地呀?

其實又唔係冷血

只不過大家關注點不同

例如貓主唔要貓
其實冇乜問題 因為隻貓係佢 又唔犯法

但可能另一邊會關注道德問題
例如不負責任
或者自己有照顧過
特別有感情

好難得一邊錯曬
咪大家夾手夾腳解決番件事

我都聽聞過!啲義工唔撚似道德塔利班咁樣樣

好多都係本民前義工掛 佢地點會係道德塔利班
不過又唔怪得盲反班人 實在太多on9貓異工搞壞哂個風氣 清泉真係得返好少
識屌就梗係屌棄貓儀姐同Polly姐啦!點會屌貓義工啦
改隻貓叫白面。。。
知唔知白面係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞