有無單反用家仲未捨得賣仔?

89 回覆
33 Like 4 Dislike
新 EA5 其實已經鬆返晒
1Dxii 二手都係萬零蚊, 不過1.5公斤 淨機身
所以d780係好好既balance, 無論ovf定liveview都好用
但F mount先天唔夠Z mount黎
要更高畫質只可以轉無反
人棄我取
之前有部NEX3 用左好多年個body終於收皮,剩低D 鏡都賣晒。
本身都無諗過再入坑,點知呢一兩年要係屋企影好多公仔。用緊部2020 SE個鏡頭都是垃圾,換iPhone 12 就貴多幾千我又唔係覺得SE 機能唔夠用。咁不如入返坑睇下RX100 幾錢啦。點知一睇,幾年無睇過嘅APSC 咁撚平嘅,買返黎看下門口都好丫
就買左部D3100 body 好似4舊水,$300 蚊買左永諾支 35.2 , 收多支 窮人55-200 VR $400 日頭影車影狗,再買多支永諾燈 送飛閃室內用$200。 再再再買多支死馬 17-50 2.8 OS 長插 先$700。我仲記得當年17-50 2.8 呢個spec N記係金圈黎仲要無防震,而家同spec 有防震幾百蚊就有check過又無乜走焦又夠Sharp,拿唔好拎A16 呢D垃圾黎講呀下。成件事好撚抵喎
D3100 個mon係柒,但我用OVF都唔關事,係個OVF太細囉,iso 1600 都叫可用,收撚晒貨啦大佬有得玩大光圈飛閃都係千令蚊嘅事。十年前買支SB600 都係咁上下價
死馬龍仔副廠鏡可以頂住
lm
初玩攝影既時候D3s係我既dream機,我都有諗過而家買返部過手癮,不過3千幾好多俾人操到殘晒
呢部機層皮一定會甩的
好多仲係唔support

其他廠full support
好多機直度個角都炒到花晒
你屋企有幾多防潮箱
三個
冇睇錯有部 Minolta 3/5系?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞