【毒撚改詞】 [有圖有故] 沙耶之歌 (o.t PG家長指引)

81 回覆
10 Like 1 Dislike
唔知點解伊東唱呢d非正常故事背景既歌特別有味道

好似 Johnny Depp做 Tim Burton啲戲咁,
有啲黑暗,詭異嘅feel
睇錯腐乳通菜
來享零時零晨
係咪多咗一粒字
我諗起另一隻短篇RPG game
來享零時零晨
係咪多咗一粒字

係呀
不過我聽到個meloy係有多一個音

原詞:危機期無窮 (X)
改詞:來享零時零 晨

有時個X,會用一個好短嘅轉音做埋或者拉長個窮字唱埋 (聽開Eason Duo嗰個唔知有冇錯)
睇錯腐乳通菜

好肚餓
豬油包回來了

唔係城堡嗰首當回歸左架喇咩

無限復活

根本從來未叫生存過,何來死過同復活

城堡一早曝過光啦
有個friend推介我玩(應該係想昆我 )
點知一玩就不能自拔 成為我玩重口味既入門
BL版都幾正
來享零時零晨
係咪多咗一粒字

係呀

有時個X,會用一個好短嘅轉音做埋或者拉長個窮字唱埋 (聽開Eason Duo嗰個唔知有冇錯)

會好奇怪啵
XXX凌晨 唔得咩
來享零時零晨
係咪多咗一粒字

係呀

會好奇怪啵
XXX凌晨 唔得咩

我一開始有諗過

「來宣揚凌晨」嘅,不過好似奇怪
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

利申:重口味冇問題,但係唔好格硬為做而做
來享零時零晨
係咪多咗一粒字

係呀

會好奇怪啵
XXX凌晨 唔得咩

我一開始有諗過

何解不可以 讓穢物倒眾生
呢句又係多咗
來享零時零晨
係咪多咗一粒字

係呀
不過我聽到個melody係有多一個音

會好奇怪啵
XXX凌晨 唔得咩

我一開始有諗過

何解不可以 讓穢物倒眾生
呢句又係多咗

依個個旋律就更加清從係兩個音黎

是一生得寵~O

每個唱番做半拍咁,跟旋律係完全無錯
有冇人想劇透睇埋個故嘅結局?
我聽朝放link
沙耶之歌真神作
樓主
沙耶之歌真神作
樓主

識野呀巴打,其實佢劇情正過遊戲性
所以先令我咁深刻,如果做動畫應該好正

多謝巴打支持
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

貪得意玩過女裝山脈
搞到依家有時會諗其實只要靚女好性格有無丁又有咩所謂啊
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

貪得意玩過女裝山脈

太重口味
巴打,睇黎我都係上唔到你個層次架喇

好耐冇見
柒叔
豬油包回來了

唔係城堡嗰首當回歸左架喇咩

無限復活

根本從來未叫生存過,何來死過同復活

城堡一早曝過光啦

未公開post過就唔計架喇
結局一:

回到正常生活到相應結局 編輯
沙耶得知郁紀真心想回到原來的生活後,將郁紀的大腦再改造。第二天,郁紀醒來,發現自己的感官恢復正常,但卻再也找不到沙耶。之後警察發現了鄰居家三人和青海的屍體,於是以殺害4人將郁紀抓捕,在聽完郁紀的解釋後,警方將其送到了精神病院。在監獄中的郁紀回想着與沙耶的一切,到了某個深夜,監房門外傳來「某些東西」爬行着的聲音。郁紀知道那是沙耶。但郁紀只是聽見外面怪異的聲音,因為監房門所隔,郁紀也無法看到外面沙耶的樣子。在他們會見的時間裏,從門縫處,沙耶伸入一部手機,通過手機交流:「現在你一定認不出我的聲音了……」「沒關係,我只想再聽到你的聲音,再見到你。」郁紀回答。 「我已經不是你記憶中的沙耶了,請原諒我……」,看到這個,郁紀沒有開口,只是微笑着把「我愛你」鍵入手機,遞迴去。門外,沙耶無聲的哭泣。沙耶決定了要獨自去尋找她的「父親」,離開了。而郁紀在監房裏面,一直等待着沙耶回來。
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

貪得意玩過女裝山脈

BL版叫sweetpool
唔係偽娘真係仔黎 接受唔到唔好亂黎
不過個劇情幾正
Nitro+Chiral(n社BL副線)除左dmmd之外其餘既劇情都幾好
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

貪得意玩過女裝山脈

不過個劇情幾正
Nitro+Chiral(n社BL副線)除左dmmd之外其餘既劇情都幾好

喊出黎
BL版都幾正

未玩過BL
好多變態佬

貪得意玩過女裝山脈

不過個劇情幾正

我都冇套套玩曬睇曬
得閒啲再研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞