【長期置頂】D 人成日話安心出行隻 app 有問題,其實你裝過未?

45 回覆
10 Like 245 Dislike
D 人成日話安心出行隻 app 有問題,其實你裝過未?
https://lih.kg/2412564

成日話政府會 check 行蹤,其實你地裝過個 app 未?

今日,我裝左。我話你知事實。

1. 隻 app 裝完,係不需要填任何嘢。開就用得。不需要填任何嘢,意思係你唔需要註冊,唔需要收乜 9 sms,唔需要帳號密碼等等。試問,你根本冇填過任何資料,人地拎左你 D 咩個人資料?

2. 隻 app 刪除左,換左電話,裡面 D data 會冇左。就好似上面所講,你都唔需要填任何資料,所以唔會知D資料係邊個,更加唔會涉及到搬資料,或者雲端儲存呢方面問題。

3. 或者有人問,如果該處所有感染,政府點知我去過?其實原理好簡單,你係某段時間 du 過 code,資料儲存係你部電話度。如果該段時間有感染,政府會 push message 出去俾全世界,你自己部電話內資料 match 到個時間地點,你就會有 warning。

你地作新聞麻煩真係裝過先,一陣俾人笑你 on9 ...
#893 金金
繼續斷章取義囉,紀錄保留七年係 ‘’確診紀錄‘’ 而唔係你電話裡面個紀錄。
而警方查閱安心出行紀錄,講真,班狗要查你,去申請張 warrant,搜埋你屋都仲得。呢個已經唔係 app 層面上嘅事,而係警權是否過大呢個問題。
對港共係寧枉勿縱
佢有100個陰謀
全部有料
你逐個好客觀理性分析有冇伏只會中招

對港共用一個原則
有著數就攞,其他野全面抵制,攬炒更好
我都負評埋自己先
諗緊買唔買cheap手機裝安心出行, 預計有一日屋企老野想5-6人一齊食飯
如果買咗又要諗連唔連自己屋企wifi, 驚會拎到同router連接的其他device資料
又係金金
D人成日話跳樓呢樣野會死人 其實你跳過未?
成日話大陸奶粉有問題

利申: 未飲過
願金金事蹟留存萬世
唉 呢啲真係好on9
自己貪方便 跟住搵藉口開脫
有人唔做做政府PR, 你條撚樣真係好低賤
金金呢
出嚟啦金金!
用安心岀行又得唔得
上路
金金幾時先肯出黎教大家點檔DDOS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞