[坦克戰渣古] 一年戰爭裝甲兵戰記

727 回覆
108 Like 18 Dislike

應該都好快可以去到11月 敖德薩會戰應該會寫長d
但樓主應該點都會俾主角上ms掛,你自己都會講點都寫埋上宇宙

好難想像無ms點打宇宙戰,定係用鐵球
好有心機
Lm支持呀
一定有部gm 如果仲俾劍魚式同鐵球好慘
一直好想寫一部聯邦軍既高達小說 耐何我文筆真係麻麻 要諗好耐先打到一段
如果主角用係炮戰/狙擊型既應該幾特別
睇過有篇網上討論講鐵球其實先係現實宇宙中真正強者
火藥實彈兵器係宇宙唔會減速
球形全身噴咀全方位加速同調整軌跡,比起MS 用肢體動作去航行有效率
仲要細粒啲,被打中機會都細啲
樓主加油,想睇奧迪沙作戰常規兵器發威
鐵球遠程幾好用,加農炮打中威力勁過豆豆炮
,但裝甲真係太薄同無近戰武器,應該冇乜士兵想坐
狙擊型吉姆太耐先出現 唔係應該都幾過癮 放大版特種部隊
要有排等了
MS08小隊
仲有一套叫重力戰線既,頭兩集就係步兵同戰車兵做主角
0083哥奧算唔算士兵仔
漫畫咁我推薦聯邦愚連隊
依本我有睇 個通訊女下士高達online有用過
可惜得2本 幾有寫實軍事風
比起宇宙閃光的盡頭同blue destiny,高達戰記真係"貼地" 好多

起碼機體真係無太多特別功能先
夏元雅人有套講自護兵嘅,唔記得叫咩名。都唔錯
佢畫既但用自護角度出發既漫畫?係唔係自護最前線? 但我記得好似得小說

定legacy既0084篇?
光輝的阿.巴瓦.空其實都唔錯

今日準備更新埋由於打得太慢 已經無哂存貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞