(護眼)給自己上一課 五年感情綠帽收場

267 回覆
628 Like 6 Dislike
好明白果種一片空白的感覺
因為果刻係呆到連喊都唔識
反而好想笑 可能係笑自己傻仔
希望你搵到個更好
加油巴打!
半年前一樣俾個拍左五年既ex帽,都係痛苦到想死完全無諗過佢係個咁既人,當時真係好難接受
係而家過左半年先叫做企得翻起身
有時真係覺得自己好撚無用,會為左個咁既人而傷心

半年都算快
好欣賞你
呢排好多帽post 我都係其中一個

自己由三月開始比舊公司炒 親人去世 女朋友都走埋 都仲企係到打呢篇野 想同咁多位戴左帽既巴打講聲加油 千奇唔好做傻事 講返正題先 有點長 希望你地會有心睇

交待小小背景先
同女朋友拍左五年幾,差唔多五年半 佢細我一年 大家都出左黎做野 我算係文員仔 佢係網誌編輯
我同佢都係由公開試一路拍拖拍到依加 一路都經歷左好多好多野 由一齊溫書 一齊出黎做野

事源係咁既 3月中同佢去左日本玩 差唔多玩左成星期有多先返香港 返到香港之後隔左一個星期約出黎食飯 食完車到佢返屋企樓下既時候 冇啦啦係部車到同我講分手 開初無為意 覺得可能都係工作壓力大 想自己有返私人空間

因為佢係做傳媒個行 類似編輯小編既工作 日日趕影片趕文趕稿 咁佢話冷靜下先 我都覺好,冇問題。點知隔左幾日有位好朋友8到料同我講佢係公司有第二個,仲要唔止上人地屋企一次。當時個心個腦白晒,成個人軟晒咁坐左係地下。冇眼淚 冇靈魂。

我唔夠膽相信一個五年黎陪我行過風雨既人會咁樣去對我。亦唔夠膽去諗。因為去日本仲正正常常我幫佢洗衫晾衫摺衫 買野仲比埋張卡佢碌 一切太突然 我冇即刻去踢爆佢 隔左3日之後我打電話比佢 同佢講 我知道晒所有野 佢仲要同我講佢無 不停咁講佢無佢無佢無

真係火都黎埋 到我講條仔住邊佢先肯認 (住黃大仙既狗公如果你睇到 我係話緊你 你自己仲要有女朋友 檢討下)同我講對唔住話欠我一世。當日踢爆佢佢就上左黎我屋企 攬住我係咁講對我唔住 我開初個人真係冇靈魂冇眼淚 到後尾我諗起好多好多回憶 都係當住佢面大喊左一場。成個人好似痴左線咁

就好似五年入面我地一齊領養兩隻貓貓 去好多地方旅行 好努力儲錢 為既只係我地既將來 什至我收工後儲返埋第二份pt 去搵多d 但換黎既係咩野?

之後四月大家拖拖拉拉 我係變左極度冇自信 亦都極度自卑 佢唔覆我一陣機 我就已經覺得佢去偷食。呢段時間好辛苦 瘦左好多 成星期冇食野 食完就嘔

到依加五月 我都已經慢慢咁放低佢 期間好多朋友都屌我 無數個晚上夜晚都會出黎陪我 每一晚都要飲四五罐啤酒先訓得舒服d 屋企人都好擔心自己 我自同自己講就當五年時間係學費 去認識咩係水性陽花 咩係女人

或者比多少少時間自己 諗通個一刻唔需要耐 可能只需一秒鐘 自己一個可以多左時間做自己野

咁多位巴打 共勉之

樓主加油 我都曾經被男仔帽 我唔會再要真愛 我發覺愈對人好反而係無好報 佢性格差我遷就佢 我送禮物比佢 主動搵佢 換黎派帽比我 如果我唔偷睇手機 分析埋佢fb 我實被佢帽死 love is butterful 去死啦! 其實唔拍拖先正 鐘意同邊條仔sp都得

越對佢好 只會令佢唔洗付出
我果個仲要分手前半年已經開左新fb ig
好似有個新身分咁
但我分手後三個月先知
安答。
我ex同我拍左三年半,未拍前曖昧左年半。由小一識到差唔多考dse先一齊。我都基本上戴左帽,好明果種感覺。俾個當初以為大家歷經過唔少患難(我仲陪過佢經歷一d苦難)嘅人背叛嘅感覺真係好難忘

女人,真係唔可以信
曾經都試過咁
樓主加油
要令條女後悔唔揀你 要證明比佢地班臭雞睇
巴打加油
祝你揾到個更好嘅人
好多謝咁多位巴打!希望大家生活一帆風順

根本訓唔到 食唔落

根本訓唔到 食唔落

巴打有煩惱?
最近都係悲慘被分手
臭雞
臭雞

臭雞
同樓主經歷好似 都係變到好自卑 雖然心入面好想過得比佢好 但知道佢一定過得好開心 自己就愈來愈折墮 loser
加油!
巴打加油 好彩我女朋友一定唔會帽我

唔好咁老定呀
呢個世界好多野都話唔埋

你同樓主個名咩事

屌, 大大聲笑左出黎忍唔住覆左繼續追

唔好咁老定呀
呢個世界好多野都話唔埋

你同樓主個名咩事

無錯 推到所有西女人落地獄

唔好咁老定呀
呢個世界好多野都話唔埋

你同樓主個名咩事

無錯 推到所有西女人落地獄

同隊

唔好咁老定呀
呢個世界好多野都話唔埋

o的係話男係多情,愛滾。 係,冇錯。
但同時男人好博愛,也長情。
愛人對愛情唔一樣,可以100% 比哂你,但唔愛你只需要1秒鐘。當然,變心係更絕,更快,更狠!this is the rules of human, 太掙扎去問點解,我見意你去讀bio!

每個青頭仔都對希望同幻想係美好的,同女仔細個希望揾白馬皇子一樣。 只係,上一秒係真,下一秒個心走左去第二個到。你深愛一個人,屎都係香o既,當唔愛,或愛左第二個,做乜,都會覺得煩,再hardcore就變嘔心,男女都一樣,只係潛意識行為不一樣。

通常一個專一o既男人係因為懶,同怕煩。所以唔想不斷變换對像。唔好撚同我講如果無條件有n百個樣靚身材正仲要性格ok o既女係你面前日日隨便選,你會同我講專一。
但女人唔會, 同條件下佢只會選擇一個佢最happy o既。 但咩叫最happy? 大家心照。 現實愛情如果一個男人完全冇physical lock你一個女人身上,世上唔會有唔淡o既激情,更家冇完美o既愛情。 冇左留戀o既包袱要變有幾奇? 人性本來就如此。夾,or唔夾其實都只係後天在道德價值同現實價值中取捨。 for example : 2個天南地北,火星撞地球既男女,如果被困在一起,長時間後都必定磨合出相處方式,由unmatch變成match.

所以,正常一些人,由其係男人,睇得化呢o的野,通常傷過一次,就終身免役。
由迷戀而行動,變為手段而行動。經驗越多,手段越高明。後遺症係個心會越來越麻目,對愛情冇哂幻想。

所謂男人不壞女人不愛,也源於此。
臭雞

臭雞
呢d臭閪, 及早飛撚左去好過結左婚先見到真面目, 當叫左5年雞啦 反正屌到佢反西已經抵番哂
個種不安嘅心情就好似一條刺咁永遠影響住你
一開始會諗係唔係自己做得唔好令對方咁做
最後有新戀情都係會不斷擔驚受怕對方會出軌
加油 有更好嘅等緊你!
3年半踢爆兩次 最終失望
心都裂哂所以好快擺低左
同樓主經歷好似 都係變到好自卑 雖然心入面好想過得比佢好 但知道佢一定過得好開心 自己就愈來愈折墮 loser

I know that feel 個種對自己既否定真係好撚難頂
屌 正臭雞
女人用黎屌就算
一直聽聽話話先好諗過世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞