香港Vtuber討論區(1.5)

1001 回覆
24 Like 33 Dislike
可能比棉花糖果D都係外國人,
佢棉花糖留中文都OK, 應該冇人留
明晚九點RUMMI讀棉花糖
https://www.youtube.com/watch?v=st8PQmCph9Y
MK妹自己剪既芒亨直播精華被YOUTUBE判定違反裸露與色情內容處理政策,比YOUTUBE DEL左,

亞里都有贏到大手港v一刻好感動
因為睇v既人通常都習慣多開
如果只係專睇en既人應該未使做保安住
睇咗咁多次既感覺就係佢幾好人同完全唔串
岩呀,要好似保安咁開16格看
我都係,睇GURA之後睇MIKO 仲望到RUMII 再留意其他港V
而家專心睇港V
我諗mk 妹出現左同凱婷一樣既情況
一開始因爲噱頭而吸引到人 但之後密月期結束捉唔住啲觀眾
見住班毒撚流失希望mk妹唔好唔開心
我覺得正常,雖然咁講好殘酷,但係佢地SUB既比例同實力係有一段落差
潛力係有既,但要再煲下浸下先夠
我MK妹隻兵啊
希望MK 妹繼續做自己真係好鐘意佢把聲
mk妹都係做番同其他港v差唔多嘅嘢
節目內容冇乜突破
同接有米亞6000歌回同ari 收益化紀念
對手太強
都唔係呀 睇返佢啲view數其實港v入面都數一數二而且佢出道一個月都未夠

而且雖然我都好鐘意佢 但都覺得佢一出道啲sub就多到好誇張
佢出道前3個月已經開定channel及FB 做定宣傳儲左人氣先
MK妹其實同凱婷人名上係有少少撞
因為「MK妹」同「凱婷」基本上分唔開
身邊都有朋友係冇乜睇V,想推坑嘅時候發現佢哋係有啲分唔到佢哋兩個

不過凱婷好彩一開始仲有「香城中學」嘅人設,見佢應該都會諗住係呢part做多啲,應該冇事

MK妹我係睇自介好似真係得「MK妹」呢個設定
所以過咗蜜月期係會出事
mk妹打機勁 熟新番 識好多日本動漫歌
完全同佢個mk妹人設相反
雖然都仲係港v top個啲,但始終做唔返之前都會有啲心情落差
Ari係值得嘅 睇SC就會發現其實好多人都有默默關注佢 努力係有回報

出現了
全港SC最多既人出現了
哇勁到呢個係全部港V既排行?
老味月入差唔多四萬
仲未計會員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞