愛犬相片分享區

131 回覆
29 Like 1 Dislike
見到出面9成都貓post, 等我開返個post 講狗狗先。除左貼相都可以吹下水架

我其中一個愛女黑唐麻糬, 有點傻更更但好溫柔架

巴打做咩則隻肥豬上來

講笑 ,巴打可以講下咩品種同介紹下
我自己都講漏左,黑唐麻糬品種係唐狗
push
你地養一隻狗平均開支係幾多?
想知道自己養唔養得起
你地養一隻狗每月平均開支係幾多?
想知道自己養唔養得起

巴打做咩則隻肥豬上來

法鬥

唔好相認

巴打做咩則隻肥豬上來

法鬥

yes
想知道自己養唔養得起

除左糧同零食 其他全部淘寶 病左果d唔計
零食最好去旅行時買
同gf去日本 其中一個gip係放佢d零食
冇病冇痛 一個月1k都唔洗 我隻法鬥
想知道自己養唔養得起

假設無病無痛,其實支出真係唔大。
食:以麻糬ge size 為例,一包30磅ge 狗糧夠佢食個半月左右,6xx 蚊一包已經唔錯 (無穀麥)
清潔:自己可以試下,大狗一般較穩定,如果驚攪唔掂,出去沖就約350 (都係以佢size 計)
病:普通唔舒服、肚痾一般$500內,但如果要驗血就約$1,000。但我養咁耐狗,係有隻狗見佢年紀都大所以當驗身咁驗過一次血
行:反而交通費有時開銷幾大。睇醫生 / 定期打針要搭車,出去玩去遠d 又要搭車。如果狗仔就可入袋偷偷上地鐵 (利申,地鐵係唔俾寵物入的),但中大型狗就無計,一係的士,一係call 車,但每程起碼過百蚊。
其它:例如買下零食、玩具就睇下自己買咩。

唔好相認

第一張相心諗做咩香港郊外有獅子
之後笑左成分鐘

巴打做咩則隻肥豬上來

法鬥

yes

覺得法鬥個樣成日嬲爆爆咁,望住佢好大壓力

成日俾阿妹撚

巴打做咩則隻肥豬上來

法鬥

yes

覺得法鬥個樣成日嬲爆爆咁,望住佢好大壓力

鬧佢會發脾氣唔show我地 要氹
爛玩到死 又唔會吠 一有機會就訓覺

成日俾阿妹撚

我都好鍾意哥基,成日見到都想拍佢屎忽

癲狗黎

成日俾阿妹撚

我都好鍾意哥基,成日見到都想拍佢屎忽

佢個屎忽麻麻

好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞