貓義工:嫌領養麻煩,你可以唔養

505 回覆
592 Like 12 Dislike
貓義工真係好值得死全家
人哋想養貓
啲所謂貓義工係度打飛機諸多阻撓
然後搞到真係想養嘅人去買貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養
住私樓又話你全家要返工,冇時間照顧

你養晒佢啦

我以前有領養過經驗 又問我間屋幾多呎,又問晒我全家收入,又問我返工返幾點,又話屋企人返工邊個睇貓 我心諗我父母唔返工撚有私樓住,後來又知我屋企有工人又話工人鐘唔鐘意貓 屌 養隻貓仲難過生個仔 然後整窗網,有個窗本身有鎖鎖住唔會開 個貓義工又話會唔會有朋友黎會開我地啲窗
唔領養咪唔領 屌你好似求你咁樣 自己買
我果個幾好 預先裝好窗網 影相比佢睇 了解下我返咩工之後就約個時間睇貓 睇完揀岩過2日就拎貓比我
我果個幾好 預先裝好窗網 影相比佢睇 了解下我返咩工之後就約個時間睇貓 睇完揀岩過2日就拎貓比我

沙田?
講到私樓大過公屋好多咁
人哋想養貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養

你養晒佢啦

我以前有領養過經驗 又問我間屋幾多呎,又問晒我全家收入,又問我返工返幾點,又話屋企人返工邊個睇貓 我心諗我父母唔返工撚有私樓住,後來又知我屋企有工人又話工人鐘唔鐘意貓 屌 養隻貓仲難過生個仔 然後整窗網,有個窗本身有鎖鎖住唔會開 個貓義工又話會唔會有朋友黎會開我地啲窗

算鳩數啦

佢哋根本就係逼你買貓
然後就有機會畀佢哋轉個撚頭屌柒你買貓
然後滿足佢地偽善嘅心
佢哋就高高在上係救世主
你就係魔鬼 嘻嘻
講到私樓大過公屋好多咁

依個真

沙田?

粉嶺既 .. 隻貓有病比拎藥比我 岩岩開始養唔識沖涼佢又上我屋企幫我沖 義工呢啲真係人夾人,有時搵佢買貓糧 我比多幾百蚊佢話當幫下啲流浪貓佢都唔收
垃圾貓義工
就係多得你地咁撚煩又膠先咁多人買貓
自己都係幫兇
講真如果唔係愛心爆棚就去買啦受d on9氣做咩
又任揀種又有人serve 你
其實最大嘅幫兇咪你班撚樣貓義工囉

都唔知有無利益輸送

香港貓義工特撚別垃圾
有你班自稱義工包底
多多都養黎賣啦
貓義工去食撚屎啦
最好你地一隻貓都出唔到領養 你班八婆攬住d貓過世
究竟要咩條件先比養
講到自己要照顧幾多貓幾慘咁
真係好噁心

你有無諗過啲貓想唔想俾你捉呀
你有無諗過啲貓想唔想同咁多其他貓一齊逼係幾百呎嘅環境呀
你逼啲貓住劏房嘅時候你有無問過啲貓想唔想
有啲仲要特登去set 籠捉佢哋
講到自己執媽執媽咁
你以為真係我哋講嘅「執媽」呀
唔好話唔係執啦
佢哋根本就係捉
班濕鳩義工離撚晒地,我係鐘意買貓啊,吹咩?唔係隻隻貓都黎自繁殖場架!買貓唔等於佢地老豆老母都係地獄繁殖場囉!好心佢地貼下地留意下呢個世界啦!成班都懵盛盛,講真佢地啲貓有人領養都要偷笑啦,仲嫌3嫌4歧視領養人 叫人捐糧捐物資捐錢,佢地又好清高?憑咩歧視人地啊?咁撚威唔好叫人領養自己養撚晒佢囉,同埋冇人叫你做貓義工,做撚左就唔好呻湊貓辛苦,係你自己揀呢條路!

捐錢捐物資咁過份?即係要人資資助佢地養寵物

好多都Facebook叫人捐錢捐糧捐日用品,隻貓出事要睇醫生一定上網籌錢先 佢地咁偉大就咪叫人幫手啦
好想養貓
但又聽得多寵物店仆街野
不過聽得更多貓義工仆街野
宜家想養貓係咪得返係街發動技能呢一個選擇?

lap 領養啦。
班濕鳩義工離撚晒地,我係鐘意買貓啊,吹咩?唔係隻隻貓都黎自繁殖場架!買貓唔等於佢地老豆老母都係地獄繁殖場囉!好心佢地貼下地留意下呢個世界啦!成班都懵盛盛,講真佢地啲貓有人領養都要偷笑啦,仲嫌3嫌4歧視領養人 叫人捐糧捐物資捐錢,佢地又好清高?憑咩歧視人地啊?咁撚威唔好叫人領養自己養撚晒佢囉,同埋冇人叫你做貓義工,做撚左就唔好呻湊貓辛苦,係你自己揀呢條路!

捐錢捐物資咁過份?即係要人資資助佢地養寵物

好多都Facebook叫人捐錢捐糧捐日用品,隻貓出事要睇醫生一定上網籌錢先 佢地咁偉大就咪叫人幫手啦

啱呀 又唔係我嘅隻貓
啲人話義工有愛心
我屌你 我真心覺得呢啲叫偽善囉
有愛心?你睇下醫院有幾多病人唔見你哋出錢幫手醫?
街邊咁多露宿者唔見你哋帶佢哋返屋企等佢哋唔駛日曬雨淋?
人哋想養貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養

你養晒佢啦

老老柒柒,佢只係一個係街執到隻貓既二打六,三唔識七,係好人定壞人都未知,憑咩問人咁多野
同你三唔識七你又要知我地址,又要知我搵幾多,返咩工,幾時唔係屋企,喂咁好撚危險架喎,我點知你會做d咩呀?唔係你拎住隻貓就代表你有特權同代表你一定係好人囉
好心你班貓義工死八婆,搞清楚自己咩身份,同比返d尊重領養人啦,知唔撚知醜架拎住隻貓擺款
近排見倒伍公子養左隻貓,然後個個都問佢係買定領養,佢好自然咁話買嘅。
佢話試過領養,但俾啲貓養工嫌佢Studio太細,咩都問長問短,所以最後都係揀去買。

佢話養貓本身已經係自私嘅行為,因為你養佢就已經係支配緊隻動物,除非你可以100%當佢係人咁相處,如果唔係,你都係一個自私又仆街嘅人類。

所以,無論買定領養,你最後都係要做返個自私嘅人,點解要用咁多時間俾人查晒家宅,仲要冇得揀品種底下養隻貓呢?
貓義工去食撚屎啦
最好你地一隻貓都出唔到領養 你班八婆攬住d貓過世

好大怨氣

我就無搵過呢d貓義工既
又唔係得佢地有貓
好想養貓
但又聽得多寵物店仆街野
不過聽得更多貓義工仆街野
宜家想養貓係咪得返係街發動技能呢一個選擇?

lap 領養啦。

去私人/自家繁殖個啲買 好似好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞