貓義工:嫌領養麻煩,你可以唔養

505 回覆
592 Like 12 Dislike

環境好好?

貓義工講兩句

喂 講兩句啦

講啦,仲唔講,講呀,叫你講呀
幼稚小學雞 你地根本唔係愛貓 你地只係想養貓
呢句野真係睇撚到我眼都突埋

同d無營養既電視劇一樣 你愛一個人 未必一定要得到佢 否則只係佔有慾

我遇過呢啲主人
養隻貓都係為左佢仲係bb嗰陣可以影相呃like
見係貓bb得意就想養
到養落就怕麻煩
隡屎唔做 可以積埋兩個月先隡
隻貓經常唔夠水同糧 我見到都覺得慘

2個月先剷?啲屎儲喺邊?

個沙兜成個藍球場咁大先得

應該成家人都冇鼻,連隻貓都冇
幼稚小學雞 你地根本唔係愛貓 你地只係想養貓
呢句野真係睇撚到我眼都突埋

同d無營養既電視劇一樣 你愛一個人 未必一定要得到佢 否則只係佔有慾

我遇過呢啲主人
養隻貓都係為左佢仲係bb嗰陣可以影相呃like
見係貓bb得意就想養
到養落就怕麻煩
隡屎唔做 可以積埋兩個月先隡
隻貓經常唔夠水同糧 我見到都覺得慘

2個月先剷?啲屎儲喺邊?

個沙兜成個藍球場咁大先得

應該成家人都冇鼻,連隻貓都冇

兩個月?
你唔好再吹大啲
兩日都淪陷啦
不如搵人扮想領養貓 放蛇上去睇貓 影底d環境報虐貓
諗起d籠邊痴晒毛 籠疊籠咁 仲有d砂盆臭味就想嘔
其實領養都係on9 又要受人氣又要裝乜裝物 又做d咩on9家訪
隨街都有得汁啦
利申:6年前汁左隻而家養到肥肥白白
貼多d貓舍相啦
再搵人上fb問下佢地咩叫愛貓

兩呎籠先叫愛貓呀
連登仔醒下啦 你比咁大間屋一隻貓緊係唔慣啦
住慣籠屋突然叫你街咁多路攰都攰死你

見到呢張圖真係覺得貓義工好on9 有幾多人想領養但因為屋企唔夠好而領養唔到,你地班貓義工淨係識揀有錢 私樓 高薪人士 良好家庭背景 又要屋夠大俾隻貓住,香港有幾多人係有咁好條件?貓義工呢張圖係咪即係話人你冇錢 基層家庭就咪學人養貓?根本我地唔係中產以上既家庭都領養唔到,又話人嫌領養麻煩 ,其實問題係人地明知你地唔會俾隻貓佢 點會考慮領養。
試過有朋友好有heart去領養,搵到個唔介意住公屋既貓義工,準備晒窗網,乜乜物物 照足個貓義工吩咐,終於應承俾隻貓我朋友,叫佢帶到媽媽黎拎貓,人地媽咪仲特登請假黎,有晒誠意,最後呢?個貓義工竟然見到佢媽媽係殘疾人士而反口唔俾貓!!!!!!貓義工真係好仆街

咁仆街要比cd rom知
究竟要咩條件先比養

有錢
住私樓
唔使返工廿四小時係屋企
隨時可以向佢報告

仲有屋企太大太細都唔得,幾大先啱睇貓義工心情決定

出入口除咗門、閘, 仲要有2層欄, 防走貓
窗口要有網, 大格唔得, 鐵絲太幼唔得
定期報告, 慢半拍會上fb group開post催
預備俾咩食物, 唔可以太cheap, 唔健康
村屋唔俾, 易走貓
家訪時要全家在場
全家大人, 有錢, 亦有人陪佢

村屋唔俾 遲下結婚想養貓 但住村屋
不如搵人扮想領養貓 放蛇上去睇貓 影底d環境報虐貓
諗起d籠邊痴晒毛 籠疊籠咁 仲有d砂盆臭味就想嘔

人地都話唔係養貓,係愛貓,係咁上下啦
以為自己判官既貓義工快d死全家
靚貓自己養 病貓隊比人
仲要攬光環

上面隻臭西應該死左全家
買好過 唔需要睇班垃圾面色
臭西!出黎隻抽呀我屌你老母
臭西!出黎隻抽呀我屌你老母

佢地人強馬壯 貼上天貓d義工集中營一定比佢地班人屌死
支持購買代替領養!!!!!
貓義工Post永遠都好睇

環境好好?

貓義工講兩句

環境好好?

貓義工講兩句

仲未有愛心義工回應

環境好好?

貓義工講兩句

仲未有愛心義工回應

一有圖啲義工就收曬皮

環境好好?

貓義工講兩句

仲未有愛心義工回應

一有圖啲義工就收曬皮

有收過捐款, 但動物只有呢種居住環境
大家都估到咩事

呢盤只係生意黎
呢個post有 9成9人都會為左啖氣 而走去買貓
你根本無諗過買貓呢個行為既後果

係呢班仆街心入面
:我一撚定要養貓,你唔比我領養,我就去買,有錢做腦細 唔撚使睇你面色

你都無撚諗過成個交易市場有一半都係比你呢種心態帶旺

你只有想到你自己
你只有想到如何以買貓 向領養制度"報復"
沒有想到會助長貓咪交易
沒有想到集中繁殖既問題

你心智都唔撚成熟 又自撚私

你要養就大撚哂

講咁多做乜。 邊個養寵物唔係自撚私?
接受人類係自私,你睇野會廣闊好多

我要買就當然大撚哂啦
唔通隻貓大撚哂?

所以我正評呢個post

d雞 牛仲慘啦
雞以前有7-12年命平均
而家3個月就到最佳屠宰期
幾百億隻雞就好似流水線工廠咁比人殺
牛本身夠有自己既社會結構
但而家隻隻都比人單獨囚禁
唔見你唔食雞牛?
根本人類同動物就唔平等
見到貓既糧cheap d 屋企細左d 主人窮d你就發曬矛
懶係大愛咁
明明貓既生活己經係帝王級

呢個最中肯
根本就好撚偽善
你班貓義工見到佢地咁得意就當正佢地仔咁錫
仲要講到自己幾咁大愛 要比個家佢地
你係唔撚真係咁愛護動物呀
我就好老實 我想養貓都係覺得幾好玩幾得意
想拎佢黎陪我
但唔代表我會對佢差
與其要受氣 我買仲無咁嬲
最多咪喺好d嘅場買
貓義工會周圍捉人地嘅貓去養
利申:唔識呢邊面嘅野
貓義工會周圍捉人地嘅貓去養
利申:唔識呢邊面嘅野

周圍捉流浪貓做生意
又叫人唔好買,好啦去領養啦,又話人地無能力,到好多被遺棄既貓出現,又話D人無愛心唔去領養D貓。
呢句野有咩問題 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞