貓義工:嫌領養麻煩,你可以唔養

505 回覆
592 Like 12 Dislike

見到呢張圖真係覺得貓義工好on9 有幾多人想領養但因為屋企唔夠好而領養唔到,你地班貓義工淨係識揀有錢 私樓 高薪人士 良好家庭背景 又要屋夠大俾隻貓住,香港有幾多人係有咁好條件?貓義工呢張圖係咪即係話人你冇錢 基層家庭就咪學人養貓?根本我地唔係中產以上既家庭都領養唔到,又話人嫌領養麻煩 ,其實問題係人地明知你地唔會俾隻貓佢 點會考慮領養。
貓義工真係好撚仆街,唔講唔知以為係佢生啲貓b出黎,正垃圾傻閪
人哋想養貓
啲所謂貓義工係度打飛機諸多阻撓
然後搞到真係想養嘅人去買貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態
比貓我個個義工係家訪兼送貓黎
姐係佢連我屋企都未見過就比貓我

利申公屋單親
貓義工揀領養者仲煩過啲港女揀仔

嗰啲貓義工應該係剩女無人要想攬住啲貓過世
假如退一百步黎講 個義工又冇講錯wor
咁我咪唔領養lor 留翻比屋企有能力又鍾意領養既人
但我又想養寵物 屋企居住環境唔符合義工領養要求
但又有個閒錢 方法就自然得翻一個
你同我都知架啦

利申公屋單親

咁好 但萬中無一
人哋想養貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養
住私樓又話你全家要返工,冇時間照顧

你養晒佢啦
Ok一於唔領養
你話架咋
同埋籌款都唔撚洗預我
人哋想養貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養

你養晒佢啦

有時覺得啲貓
寧願流浪都唔想俾啲所謂貓義工捉返去幫佢哋打飛機
滿足佢地偽善嘅慾望
你同我都知架啦

但佢下一句就屌人買貓即係你冇錢就咪養貓
你同我都知架啦

講真身邊聽唔少因爲怕領養麻煩所以買貓
不過講真有地方住有食水比佢其實真係唔足夠咩?
人同動物點都有階級之分,下下同正人咁處理
誇張左囉,依家又唔係不道德去照顧

利申公屋單親

咁好 但萬中無一

如果畀其他「貓義工」見到
隨時批鬥畀貓你個義工
貓義工黎check下d窗網,睇下屋企冇精神病/變態佬就走左,拎完隻貓之後從來冇再搵番我
係香港d貓義工先咁on9
利申外國
班濕鳩義工離撚晒地,我係鐘意買貓啊,吹咩?唔係隻隻貓都黎自繁殖場架!買貓唔等於佢地老豆老母都係地獄繁殖場囉!好心佢地貼下地留意下呢個世界啦!成班都懵盛盛,講真佢地啲貓有人領養都要偷笑啦,仲嫌3嫌4歧視領養人 叫人捐糧捐物資捐錢,佢地又好清高?憑咩歧視人地啊?咁撚威唔好叫人領養自己養撚晒佢囉,同埋冇人叫你做貓義工,做撚左就唔好呻湊貓辛苦,係你自己揀呢條路!
貓義工黎check下d窗網,睇下屋企冇精神病/變態佬就走左,拎完隻貓之後從來冇再搵番我
利申外國

香港嗰啲仲要定期煩下你
動物膠全部都麻撚煩
領養又好義工又好
最撚好笑係佢地呢頭唔畀你領養
嗰頭係度呻啲貓無人要
我屌你咩
真心想知道佢地係失憶定人格分裂

嗰啲貓義工應該係剩女無人要想攬住啲貓過世

的確好多都係
利申外國

香港嗰啲仲要定期煩下你

呀都有既 隻貓拎番黎仲細 仲有枝針未打
咁上下佢有搵我提我去打 之後就冇再搵我了
呢種合理既提醒先係路
人哋想養貓
然後又屌柒人買貓

呢個係乜撚嘢心態

住公屋又話你無錢養

你養晒佢啦

有時覺得啲貓
寧願流浪都唔想俾啲所謂貓義工捉返去幫佢哋打飛機
滿足佢地偽善嘅慾望

貓唔識諗,多數住慣左就唔想比人捉走
班濕鳩義工離撚晒地,我係鐘意買貓啊,吹咩?唔係隻隻貓都黎自繁殖場架!買貓唔等於佢地老豆老母都係地獄繁殖場囉!好心佢地貼下地留意下呢個世界啦!成班都懵盛盛,講真佢地啲貓有人領養都要偷笑啦,仲嫌3嫌4歧視領養人 叫人捐糧捐物資捐錢,佢地又好清高?憑咩歧視人地啊?咁撚威唔好叫人領養自己養撚晒佢囉,同埋冇人叫你做貓義工,做撚左就唔好呻湊貓辛苦,係你自己揀呢條路!

捐錢捐物資咁過份?即係要人資資助佢地養寵物
利申外國

依個好多網友都唔鐘意啦
最撚好笑係佢地呢頭唔畀你領養
嗰頭係度呻啲貓無人要
我屌你咩
真心想知道佢地係失憶定人格分裂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞