佛牌討論(正牌)6

1001 回覆
7 Like 38 Dislike
其實都要睇師父法門,一般邪術佛牌係擋到,但你講到百年老鬼仲要人哋有心搞你嘅,唔係件件牌都擋到

即係你戴招財、人緣嗰啲牌,你都唔 assume 完全擋到降頭啦
如果想搵紋9塔/ 5 經文搵邊個師傅好?
想plan定遲下開返去紋
你看己當遊客咁去既話,阿贊奴,即係幫安祖蓮娜刺嗰個
呢位阿贊紋身收得好貴…
去 wat bang phra 啦,紋完仲可以響個度行下睇下
應該主要睇你當時既運勢
運勢好時候,對方強行做都好多阻力
運差,就容易

佛牌就用來提升個人運勢

而佛家角道,大善人自有龍天護法保護
小幾萬港幣
有無平民少少既師傅
但又想有料既
同埋同正牌可以一齊架何?
我當然唔會叫你去咁離地啦

不過想刺咩都好,首先問下林鄭幾時開關先呢家講咩都無意思

刺符同帶佛牌沒沖突架
我都有試過呢啲經歷
你格硬黎 最後都係無幸福
望返轉頭先好感恩分開左係一種成長
刺符唔食得蛇我唔得
呢樣又無聽過喎…以我所知要守嘅戒係要孝順父母,唔準鬧老豆老母,唔可以踢狗(唔知有無記錯),唔可以俾人踩個紋身,唔可以搞人老婆,唔可吐口水落馬桶
個個刺符師傅既戒都會唔同,詳情最好問清楚個師傅

第一期派里

轉載自網絡

凡鑄造派里碧納的佛像或佛牌,就只有僧皇廟,並必須由僧王親自加持,才稱為功德圓滿。而其他人不得在無許可下,擅自印制或鑄造,否則將會被提控。

利碧娜(PaiLiBiNa)”,派利-----小人、壞人、敵人,碧娜-----完結、消滅、毀滅,意思大致為“凡是所有壞事或想加害的敵人,最終都會無功而回,且加害之意會完全反彈。

法會陣容非常豪華
龍婆Tim
龍婆術
龍婆格閃
屈滄海阿贊Tim
龍婆碰
仲有一堆知識不足,不懂翻譯的僧人

呢期派里係圖鑒中熱門法會款式中估一席位
LM
仲有第一招財魚既龍婆鐘
就係依啲比較出名,我先識
派里係只有皇室同意僧王同意先可以做
可能佢寓意係戰勝困難,每每當社會有大事發生先會翻製。 最近256幾年 疫情期間都做左一批

第一期2495 年僧王吹雞, 派古曼龍婆Tim ,屈滄海阿贊Tim 阿贊多法脈呢班一線僧人都應約參加

佢係列入歷代出名法會佛牌入邊

中間那尊就係派里既金面模
龍婆tim 同阿贊tim仲出名
第一龍龍婆托自身牌製作人
龍婆鐘就係招鐘魚第一,啫係神獸龍婆班同輩既師兄弟
提外話,圖鑒好鐘意用5 大咩咩,5 大咩咩去介紹一個主題。 坐center 位純粹係排面好唔好睇既問題,唔代表佢係5 隻入邊最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞