佛牌討論(正牌)6

1001 回覆
7 Like 38 Dislike
甘港島區名校考全級考第尾, 同屯門區學校考全級第一
邊位勁啲?
各有所愛,你鍾意龍婆Tim 我鍾意阿贊尊。 你覺得佢係屯門野雞學校,我覺得唔係
僧人們的比較沒止境的
24xx年代的僧人中,比龍婆Tim 修為高大有人在

5 大屈能龍婆嚴,龍婆近,龍婆蜀,龍婆空,龍婆翠,山卡啦啤

難道你睇翻24 xx年,你又話師傅是屯門學校?

又或者泰國只應該流通一種聖物,除左龍婆Tim,邊個都係垃圾
唔係 阿贊尊 都是發夢跟LP TIM 學做坤平 是LP TIM 徒弟
我都好鍾意佢嘅坤平
不過阿讚尊d坤平 清除唔到處女骨嘅陰氣
陰氣重 我帶唔到咋嘛
陰氣重既根據在於?來自佛牌文案寫手?定係沙馬公講?
我帶咗這塊坤平的感覺 好攰好想瞓覺
同埋你自己上去討論區unite 睇下好多人都係甘講。
咁都係你主觀的感覺bor
我帶完沒問題

我帶lp Tim 我就覺得好頭痛

呢啲主觀感覺有咩代表性
師兄2551如何?
供金布限
我帶山卡啦會柯
我帶龍婆銀會大病

難道咁就證明佢地唔係好牌嗎
世界上有沒有最好的聖物呢.有沒有全功能的聖物呢.
我的答案是沒有.
如果有.會出現一種極端的情形.
該最好聖物的佛寺.法脈被高高追捧.
其他佛寺的聖物被不屑一顧.
而如果有全功能聖物.或者說全功能聖物是如此之多.
那麼聖物之間價差不會如此之大.
雖然沒有最好的聖物.但在各類型的題材.不同的功效裡.
確實有出類拔萃的.最好的.
例如陛下佛現在是阿讚多瓦拉康.
招財是2460財佛.或者瓦農步龍普音大師必打.頌扣古佛.招鎖佛.
坤坪大概就是龍普添2517.瓦怕考2539.瓦趴路5-600年古坤平.
因為坤平這款佛牌類型是借用坤平將軍的名字.
所以好坤平就要從坤平將軍的生平來探討.
第一.坤平將軍據說很帥.
第二.驍勇善戰.
第三.精通法術.控靈術.
第四.賭運極佳.
第五.女人緣很強.
幾乎現在說到坤平.著眼的都是第五點.
但看坤平將軍一生.
似乎成也女人.敗也女人.
所以只著眼於第五點.是一個有極大問題的角度.
因此.要更平衡的觀察一塊坤平佛牌好壞.
就要從上述五點來觀察.
第一個.坤平很帥.所以.
好的坤平佛牌牌模
一定要精緻.
尤其在坤平的面貌部分.
這樣才能與坤平將軍相應.
符合這點的有阿讚明早期的坤平.
這也是我差點就請了的陰牌.
現在看了.都還會有想收的感覺.
另外.就是百日坤平了.
接著驍勇善戰這點可以說.
在和平年代沒有大用.
但可以視為一種人格特質.
也就是說.佩帶以後.會比較剛毅.勇敢.威武.負責.
目前來說.符合這點的.可能是瓦怕路老坤平.
一部分龍普在大師的聖物-如瑪哈安奈星.
但是本文討論坤平.而龍普在大師的坤平我沒收.
所以.無法知道其效力.
第三.精通法術.控靈術.
簡單來說.就是控靈的力量.避邪的力量.
在這點看.龍普添大師的坤平派古曼.瓦趴路的5-600年坤平.
以及一部分已鉛錫為材料的出土坤平.出土佛符合此點.
在賭運這點來說.不要把賭運只往賭博方向想.
要更大範圍的思考.
在古代是戰場上的決策.
引申到現在就是重大投資決策.
例如要不要買房.要不要全力壓一檔股票.
甚至要不要轉換職涯跑道.公司的經營方向....
在這點上.龍普添大師的坤平派古曼很有優勢.
甚至可以說.有用到古曼料.入古曼靈的坤平.
在這點上會比較符合.
因此.
百日坤平.龍普添坤平派古曼.龍波公兩期.龍波爹兩期.
都在此點之內.
要說明的是.佛牌提升直覺力與決策力.
但是基本的知識.經驗.資料蒐集還是不可或缺的.
最後.說到女人緣這點.
龍普添大師的坤平派古曼.白佛寺龍普添2539坤平.
三大老坤平.龍波坤大師坤平.龍波ㄆ大師坤平.龍波培大師首期坤平.
有古曼粉或靈的坤平.都在入選之列.
應要說此點最強的.是有加入某兩種油的坤平最強.
但這有兩種油的坤平.後面的副作用都不小.
所以隱去不談.
可以這麼說.現在普遍被視為好的.價位不低的坤平.
至少都要符合到上述三點以上.兩點是起碼的.
如果能作到5點都符合.就是最好的坤平.
百日坤平符合嗎.
請待續..............
感謝.
願吉祥成就.財福無窮盡.
如果 大家唔要有古曼粉 或陰料 坤平
2548 百日坤平是最好 平靚正
不過 真牌難搵 假牌太多
香港都好多假牌 真假難分
邊間買佛牌係真?而家好多都假牌
要去曼谷搵相熟牌商最平同安全。
香港牌商貴過曼谷30-50%
好牌都是隨緣搵到 可遇不可求。
而家又飛唔到
儲多d 錢 一年後再去買。
如果買古董牌幾萬 香港買貴30%
夠去曼谷旅行同買牌。
香港搵間真牌係咪好難
唔係 有。
不過貴dd
哈利巴
派更也 一期
有無話邊個版本比較好?咁多款
最優惠為流通模啫係泥漿模銀符管
派更也對財運同維持好運方面有唔錯既幫助
當多個選擇俾你諗諗,我覺得買隻白欖三好似都幾啱你

白欖故事中曾經有好多谷底反彈,起死回生既故事
而師傅都講過: 配帶我的佛牌,即使係山林間就來餓死都有人會送飯你食

白欖用阿贊多牌碎,派更也用白欖牌碎

幾隻都好好,不過派更也就都幾炒價下
想搵浸蘭象神魯士
而家帶緊龍婆孔塊象神人緣鳥
覺得怪怪地
如果係兩方面有加成當然好
想問下人緣異性緣都有口碑咖嘛?
雖然依加都唔差
你指派更也? 派更也有種身邊嘅人都好願意幫你手,之後搞到個人好懶咁樣
咁啱啦 我好需要
咁異性緣部分呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞