佛牌討論(正牌)6

1001 回覆
7 Like 38 Dislike
我見呢到都開過d關於佛牌既post
但都有好多誤差,有沉迷陰法鬼靈
有無理智急病投醫俾人劏
我都係用家之一,知識唔算深,但會自己花時間睇書研究
接觸原因係,人生有好非自力可解決既問題,有時我地用盡力都差少少機會,機緣巧合接觸第一塊佛牌。之後發覺有改變,所以就去到今日
大家或者可以討論下
由於命理術數由古至今都屬於九流既偏門話題,所以就乾脆開係吹水台。大家當生活奇聞傾下,唔好當一門嚴謹科學

https://t.me/fateisanon9term
留名
留名
LM
Lm
留名聽你詳細講自己由第一牌戴到依家,過程發展,前因後果好想聽樓主講
私人事既不公開講啦,也唔想俾錯覺人不勞而獲
老實講我都唔認為有咩值得炫耀,只係感恩
只能夠話呢4-5 年遇到好多機會同際遇,都克服左好多困難,真係老套那句,關關難過關關過

不過一定唔係你想象中帶完後一帆風順,變左李嘉誠
樓主我戴咗你推介嘅隻猴神幾個月都唔夠力擋煞,份伏工要折磨我到月尾,唉

真係唔知有乜牌真係夠力,而家戴屈當四面神算
其實都唔知點解咁多人覺得戴完可以不勞而獲
如果個個戴完都不勞而獲 周街都李嘉誠

明明自己努力都好緊要
用晒法科先至走到,但一樣要死頂到尾,唉
命運係自己手
可能幾分講運,但主要都係自己嘅努力

以前我為效果,呢家我係用來憶念佛法僧
佛牌帶上身是提醒自己唔好胡作非為

無需要爭論係唔係心理因素,你覺得係就係,唔係就唔係。每一個人其實都可以有唔同答案的。

帶與不帶,心理作用還是敬畏佛法僧,用咩心態
都係你自己個人選擇同對自己人生既負責,你決定就可以了

祝你事事順利
不結華麗轉身,轉個職場再玩過
真心唔想玩,你諗吓連猴神哈奴曼都唔夠力擋,份工真係極伏
其實你有冇諗過點解有咁多網上騙案?咪就係有人話戴咩咩就會有咩咩好運,呃到人買囉之前有人話如果牌有效,1、2星期就會feel到有效果。但你話戴完冇效果時,D人就話邊有咁快,牌唔係阿拉丁神燈,唔好諗不勞而獲,即刻見效龍門任佢搬你明唔明?我問樓主講下自己戴牌後既詳細過程,佢又話私人野唔講啦,總之過五關斬六將咁。戴牌係咪真係掂你自己諗諗如果係掂,泰國點解仲咁多女人做雞?咁多窮人呢我只可以話宗教可以係一門生意學樓主講,努力工作啦
新手貼下
抱歉,我唔認為要因為你個人要求,去透露自己既個人私隱,去證明比你睇或者同你argue

因為你講咩,都好似同我沒咩關係。只係人人意見唔同,大家尊重大家,唔好逼大家接受對方那套

同埋想澄清翻無人叫你買任何野,我一早講呢樣野未必適合你,希望你搵其他方法。之後你又好似自相矛盾咁去左買來試,實在費解

都好多謝你意見同花左咁多時間去帶起呢場討論

我諗都差唔多該停啦。
我都多謝你咁有心開post 令大家更了解佛牌,我亦唔想有巴打俾人呃,始終網上既人講嘢信一半好啦。佛牌係咪真係咁靈,用邏輯思維諗下就知巴打,我唔會再回依家post,希望你生意興隆啦
象神,咁樣可能好啲
無做過生意
佛牌係我興趣,唔係我搵錢既方法

當然好多人都會諗一定唔會有人無錢搵咁有心講咁多野。 對唔住,呢個世界就係有我呢種咁無聊既人
有時都幾無奈
上網講下興趣,又要透露自己故事,又要證明一大堆野。

點解要證明比你睇
點解我做左成日野,你講一句,我要為左一個唔識既,花時間寫一萬幾千字講翻心路歷程出來

有時不妨諗下,自己要求過唔過分
為左你一句,唔通我要打3 千字感想
再加bank statement ,address proof , tax bill再加ID card , security account 去解釋?

其實有同我私下傾過計既都知道,從來無賺過錢
最多有些無咩禮貌,唔覆啫

屈當三,制煞轉運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞