找數,由柴灣行去元朗

497 回覆
166 Like 7 Dislike
http://www.hike.hk/load.jsp?route=ytat
元荃古道全段

第8頁間廟 樓主真係小心入結界

有人打理既觀音同土地公黎,之前打風塌左頂姐,宜家好搞返好啦

樓豬見到既話,即係到左大棠,安全嫁啦,反而係上大棠之前段竹林,真係快步唔好擰轉頭,長輩級好多都話有清裝人同日本兵出現過。

上次行呢個竹林都勁寒

係,果個位既竹,成個人咁高,隔離有條見唔到溪仔(啲竹太密),日頭都無咩陽光照到,又係山坳中間陰陰地風,靜到得返少少溪水聲,日頭行都真係幾寒,夜晚就更加。

邊一個竹林 好恐怖咁好似

過左梅花樁之後果段,
之前長輩級講過,話堆梅花樁有特別用途,就緊唔係個行山網咁柒話擋單車啦。
行過可以睇下,早年係有公仔係上面,同埋條古道係以前人地運菜運生畜出荃灣既通道,之後點解要有梅花樁擋住,原因係咩自己諗。

巴打你真係要小心呀咁夜..
等你報到

樓豬見到既話,即係到左大棠,安全嫁啦,反而係上大棠之前段竹林,真係快步唔好擰轉頭,長輩級好多都話有清裝人同日本兵出現過。

上次行呢個竹林都勁寒

係,果個位既竹,成個人咁高,隔離有條見唔到溪仔(啲竹太密),日頭都無咩陽光照到,又係山坳中間陰陰地風,靜到得返少少溪水聲,日頭行都真係幾寒,夜晚就更加。

過左梅花樁之後果段,
之前長輩級講過,話堆梅花樁有特別用途,就緊唔係個行山網咁柒話擋單車啦。
行過可以睇下,早年係有公仔係上面,同埋條古道係以前人地運菜運生畜出荃灣既通道,之後點解要有梅花樁擋住,原因係咩自己諗。

原因係咩?

咪係擋污糟野

點解要擋佢地
樓豬小心

上次行呢個竹林都勁寒

過左梅花樁之後果段,

原因係咩?

咪係擋污糟野

點解要擋佢地

屌,你好可愛呀,得未

0215 南昌公園

0215 南昌公園

加油

過左梅花樁之後果段,

原因係咩?

咪係擋污糟野

點解要擋佢地

屌,你好可愛呀,得未

加油
大家仲要嚇樓豬
大家仲要嚇樓豬

樓主未驚過
樓豬朝早同你係元朗食早餐
加油巴打
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行
人氣唔夠旺盛就好易有污穢野
行入結界、撞鬼果啲都時有發生

所以行山客一般唔會自己發掘新路
始終日軍入侵香港果時都幾多怨魂
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行

如果我嘅氣一個人頂到一千個會點
今晚通宵溫書陪巴打
樓主行到邊呀 加油
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行

喂屌 講到咁我都淆一淆唔係講笑
未去到生無可戀既地步
元荃+麥10點睇
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行

未去到生無可戀既地步
元荃+麥10點睇

樓主可以試下提升自己嘅氣
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行

未去到生無可戀既地步
元荃+麥10點睇

有個咁可愛既巴打陪樓豬,樓豬應該捱得到上山頂既
樓豬驚嘅時候就唸下心經啦

0237 美孚新邨
大家仲要嚇樓豬

其實唔係嚇
好多小道、溪徑無人行

未去到生無可戀既地步
元荃+麥10點睇

有個咁可愛既巴打陪樓豬,樓豬應該捱得到上山頂既

上咗山頂留宿一夜
訓醒睇結果
Y唔行青山公路 上山不是太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞