找數,由柴灣行去元朗

497 回覆
166 Like 7 Dislike
live

0335 楊屋道

入去食野先再行啦,食完再行都就天光

我聽過啲執骨師父講
一個人既人氣係天命注定

如果係人中之龍、神仙降世之類
佢地一世之中幾乎唔會撞鬼
只會係最運滯既時間有機會撞到

警察或者惡霸都好少時候會撞鬼
警察係因為皇氣重,越正直越重皇氣
惡霸就係因為陽氣重,越惡越強
不過一病既就陽氣盡失

其他人就睇職業、生活既地方
職業會接觸生死(醫院、殯儀館、墓地之類)
撞鬼機率會大增,但係一般都唔會係撞惡鬼
因為積左陰德會有陰差保護

生活地方越近龍脈、遠離陰宅就越好
但係有啲人為左自己後代風水
將先人既陰宅放係龍脈上面或者附近
有機會改變左附近既風水

生活既地方越密集就越少機會撞邪
但係越光明既地方,必然有一個陰影越強
所以有啲地區就算好旺
硬係有啲位好邪、好寒(類似西九、中大荷花池)

屌廢話太多,總之人氣唔太可能一個頂一千個。

西九點邪法

Feel唔到係件好事
我去親西九啲廁所都會心寒
唔係凍,係入骨果隻寒

西九好多人跳,但我住附近成日去都feel唔到

可能你慣左覺得無咩
我個人好弱(文青體弱
都算容易feel到個氣場
而且個執骨師父教過我邊啲位會多鬼
我成日會自然咁搵/望
可能佢地覺得我冒犯左佢地挂

巴打介唔介意講多啲

Btw樓主萬事小心

結界呢樣野,真係講時運,很久以前經歷過,自己本身一路都唔太會撞到野,但個次on99 奶左野,雖然個刻好冷靜,明顯感覺時空同場地係扭曲左,即係好似發夢咁,永遠有o的野declare唔清楚咁。到你意識到時,真係唔好比驚恐over 理智,要強迫自己好清醒同冷靜咁唔好迷失自己。

你係山上面奶?

係,以前好喜歡晚上打wargame .
明明成team人, 但一刻會完全dead air, 明明知道自己係咩位置但locate唔到,更加唔好話走佬,有好強烈o既被引渡行去一o的方向。 但緊餘理智提醒自己原路後退,過了很久成team人出現返哂,問返其實只係短短幾分鐘,但就好似過左一個鐘咁,同埋根本冇走失也冇離開,但當時如果亂走,可能已經碌左落山。

Feel唔到係件好事
唔係凍,係入骨果隻寒

可能你慣左覺得無咩
我個人好弱(文青體弱
我成日會自然咁搵/望

巴打介唔介意講多啲

Btw樓主萬事小心

結界呢樣野,真係講時運,很久以前經歷過,自己本身一路都唔太會撞到野,但個次on99 奶左野,雖然個刻好冷靜,明顯感覺時空同場地係扭曲左,即係好似發夢咁,永遠有o的野declare唔清楚咁。到你意識到時,真係唔好比驚恐over 理智,要強迫自己好清醒同冷靜咁唔好迷失自己。

你係山上面奶?

明明成team人, 但一刻會完全dead air, 明明知道自己係咩位置但locate唔到,更加唔好話走佬,有好強烈o既被引渡行去一o的方向。 但緊餘理智提醒自己原路後退,過了很久成team人出現返哂,問返其實只係短短幾分鐘,但就好似過左一個鐘咁,同埋根本冇走失也冇離開,但當時如果亂走,可能已經碌左落山。

似俾野迷 唔係結界
樓主記得feel到有d唔妥個時記得抬起額頭,
大嗌屌你老母!老子什麼鬼都不怕!
輸人唔輸陣

咁撚串你玩野咩! 平常心談判下,keep住自己目的係路過,有目的地通常ok .
就算真係強到入結界,最多係影響你judgment, 但控制唔到你身體。

以為自己撞嘢嘅時候 喺心入面講幾句粗口個人會定啲

希望我唔會上報
Lm 安全第一 定時update下

0335 楊屋道

入去食野先再行啦,食完再行都就天光

話左夜行嘛況且唔太肚餓
輸人唔輸陣

咁撚串你玩野咩! 平常心談判下,keep住自己目的係路過,有目的地通常ok .
就算真係強到入結界,最多係影響你judgment, 但控制唔到你身體。

希望我唔會上報

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8%A9%B1/29878/%E8%A5%BF%E8%B2%A2%E8%A1%8C%E5%B1%B1%E5%A4%B1%E8%B9%A4%E5%A2%AE-%E7%B5%90%E7%95%8C-%E9%B5%AC%E5%93%A5%E8%BF%B7%E9%9B%A2%E5%9B%9B%E6%97%A5-%E5%B1%B1%E5%8F%8B%E6%B6%88%E5%A4%B1-%E7%9F%B3%E9%A0%AD%E7%99%BC%E8%81%B2
輸人唔輸陣

如果我一瞬之間提升自己嘅氣有無用

即係咁上下啦,for example : 你本死之心去打扙,氣自然高。 越怕,越驚,越亂,或忘記自己本身意識,咁氣就弱了。
發怒未必有用,除了你明確目標o既憤怒(比如冇啦啦係街比條癈柴星你兩巴再屌你老母) ,如不扮惡去壯膽哂撚氣(原來對方係7呎肌肉mk 金毛臭飛) 。
點呀仲有冇糖水食
輸人唔輸陣

即係咁上下啦,for example : 你本死之心去打扙,氣自然高。 越怕,越驚,越亂,或忘記自己本身意識,咁氣就弱了。
發怒未必有用,除了你明確目標o既憤怒(比如冇啦啦係街比條癈柴星你兩巴再屌你老母) ,如不扮惡去壯膽哂撚氣(原來對方係7呎肌肉mk 金毛臭飛) 。

如果變埋超西 係咪可以吹飛個結界
哇 屌 樓主找數
真漢子

留明睇多d 相
小心d
仆街有啲雨粉
加油樓主 支持巴打post圖講行蹤
點呀仲有冇糖水食

應該兩三點就收左皮了

0410 出發

Feel唔到係件好事
唔係凍,係入骨果隻寒

可能你慣左覺得無咩
我個人好弱(文青體弱
我成日會自然咁搵/望

巴打介唔介意講多啲

Btw樓主萬事小心

你係山上面奶?

似俾野迷 唔係結界

迷o既話,就思考唔到,但個人個時好清醒,好快知道奶左野,諗緊點拆。可能個時full gear, 又全身包實哂有些安全感,所以唔太驚,同自己講咪亂行,會碌落山。個視線係好dreaming的,但很清楚自己好清醒。 btw一段時間quit返出黎時, 成個地型同視線同locate完全正常返。個山頭玩左幾次,好熟架啦。
輸人唔輸陣

繼續長知識了
樓主加油
去荃灣按下鐘仔先

個日我夏天正午行元荃都無咩人已經覺得好恐怖 你仲要夜晚行
輸人唔輸陣

希望我唔會上報

唔想騎太多,so99y !! 你都係經驗人仕,難你唔到o既。 不過你要挑機元荃就真係玩大左o的。 心智定力堅強就 ok啦。我服你 對體能o既自信咁強大 .
http://www.hike.hk/load.jsp?route=ytat
元荃古道全段

第8頁間廟 樓主真係小心入結界

有人打理既觀音同土地公黎,之前打風塌左頂姐,宜家好搞返好啦

樓豬見到既話,即係到左大棠,安全嫁啦,反而係上大棠之前段竹林,真係快步唔好擰轉頭,長輩級好多都話有清裝人同日本兵出現過。

屌你
上住連登同咁多巴絲傾計會冇咁驚 不過睇電話還睇 睇路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞