重光團隊 攬炒團隊 各自公布最新計劃

375 回覆
716 Like 50 Dislike
重光團隊:

【倫敦戶外香港廣告最後今日!然後轉戰網上!】

多謝各位香港人同傳媒,喺過去一星期對重光團隊喺倫敦推出嘅香港民族身份廣告,作出廣泛報道同支持 ( 仲要多謝埋黨報加持! ) 。

今日係戶外廣告牌嘅最後一日,如果身處英國又想親身去睇吓嘅朋友,就要把握最後機會啦!聽日開始就會轉戰網上攻勢,接觸更多唔同地區層面嘅人。

🚖 出發前記住留意廣告播放時間:
Sun 18th April | 🕚11:00-🕛12:00 |🕟16:00-🕠17:00 | 🕣20:00-🕤21:00

我哋好慶幸今次嘅行動能夠引起社會嘅迴響同討論,亦收到好多世界各地互相支持同鼓勵嘅訊息,我哋亦會審慎聆聽各種唔同嘅建議。

自2019年6月起,身處世界各地嘅我哋,受到香港手足前仆後繼嘅無畏精神感召,故而聚集埋一齊,組成今日嘅團隊,為香港付出。我地團隊內部一直秉持各施其職、無大台、無大佬嘅精神,盡量做到每位成員都有話語權。而籌得嘅款項亦存放喺一個有文明法律保障嘅地方,代價之一係我哋團隊使用資金嘅時候,要按眾籌時所訂下嘅目標承諾如實運用,實報實銷。箇中詳情,我哋會喺唔危及到手足安全嘅情況下保持透明度,並期待重光之後可以一一詳盡公開。

與此同時,相信香港人同團隊一樣都無遺忘一眾手足,希望睇到呢度嘅你妳你妳都可以幫幫612手捐款,支持有需要嘅手足 ➡️ donate.612fund.hk

如果去咗英國嘅手足有需要、或者想幫手嘅話,記得去 UKxHK.info 嗰網站睇吓。

最後要講嘅係,希望今次嘅廣告可以為香港人稍作打氣,同埋比本地英國人知道點解陸續有香港人選擇投奔英國建立新嘅家園,期望兩個族群能夠漸漸地互相交流、理解、共融,並且得以連結。

「黎明前係最黑暗嘅,
但亦係最接近光明嘅時候!」

香港人,加油!

#齊上齊落
#StandwithHongKong #ThankYouUK #UKxHK

————————
重光團隊 SWHK Channel 🏴
t.me/FFFSWHK20
重光團隊 你同我聽住
【辭職與覺悟:生死有命,竭力而為】(下)

[接上篇]

▍最後,個人很喜歡日本民族對櫻花的渴求與背後的精神 —— 就像櫻花短暫的一生般,生而為人,我們只要盡力綻放過便無悔此生。生命不在乎長短,只在乎是否曾經璀璨,有否埋沒良知。

過去兩年遇到的經歷確實很痛苦。但政權一方的攻擊,其實我從不放在心上,反而是同路人所作的抹黑、誤解或敵我不分的攻擊最令自己耿耿於懷。

可是,從今以後,我會嘗試放下執見,無視無理的攻擊,把目光放在光復路上;自己知道個人初心不變、一貫厭惡名利、沒有埋沒良心、沒有興趣從政、沒有吃所謂人血饅頭就足夠了。

如果有人指罵吃人血饅頭,由他。
如果繼續有人騷擾訪問我的記者,由他。
如果有人天真的以為本人追求名利,由他。

光復目標為上,本人會無視雜音、曲解與抹黑,不斷向目標邁進。

▍順帶一提,隨著辭職後騰出時間與精神,我決定把其中一個構思良久的想法付諸實行:舉辦一個2019年以來連動性最高的2021.6.12全球行動企劃,呼應2021年所藴含的(1)反送中2週年、(2)香港開埠180年跟(3)香港保衛戰80週年 三重意義。

故此,過去一星期我與團隊跟多個國家的港人組織逐一聯繫、討論合作可能性。現時來自英、美、日、德、加、荷、澳、紐、挪、瑞典、瑞士、愛爾蘭等12國20多個城市的手足已大體上支持這個6.12全球企劃。

除了提出及協調整個全球企劃,個人會額外負責倫敦集會。而在Ko-fi所得的資源也會優先撥給612當天英國各地大小集會之用。

接下來,我與團隊會繼續馬不停蹄聯絡剩下的主要國家與各大小組織,並陸續公佈詳情。

▍最後,即使金錢上未必能支持我的Ko-fi,在不同平台上的任何一個分享對團隊來說都很重要。

衷心感謝每一個你的支持,光復路上不孤單。

願 榮光歸香港

— 攬炒巴、攬炒團隊 合寫

———————
正牌攬炒Channel🔥
t.me/StirFryChannel

↘️每月訂閱或單次支持我們的光復志業、理念:
https://ko-fi.com/finnlau_cd
https://t.me/StirFryChannel/435
push
Push
支持
push, PR no way
手置 plz
有無人仲未認清楚呢一場運動已經變質
https://lih.kg/2269918

有冇人覺得成場運動而家好迷惘
https://lih.kg/2340694
講真,最近重光同攬炒硬係覺得無遠期目標
咁後生仲要full time抗爭
個海外戰線set到個目標點解咁低呢?

認真,要攬炒,其實而家已經攬炒咗
起碼果班禍港政權而家已經中咗當年攬炒目標 - 班共狗唔使旨意去旅行

其實應該打蛇隨棍上
唔好忘記
南京條約正本,喺台灣度
攬炒巴又籌錢,狗改不了吃屎。
上前都成千萬啦,仲未計之前嗰d。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞