[第四季][冒險]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

930 回覆
45 Like 3 Dislike
亞洲大戰西教庭於梵蒂岡不日上映
其實篇文尋日已經打好 我係想收個靚尾,最後老豆玩電制搞到全屋跳制冇電 咁先遲姐
做得好啊-但其實我唔知我有冇get錯,我而家睇你出文係一日前=你係星期六出文=你係守住左你星期三六出文既承諾=你上一更係準時-

所以你係無做錯到任何野的(至少係係準時出文上面)。

至於扣起正負皮,仲要岩岩比完塊負皮既,的確係仆街,仆街係在於佢係你無做錯大事既前提(甚至係準時出文左好一段仔時間)下比左負皮你,無異於係鼓勵你唔準時出文,所以我會覺得佢地係言行唔一致既奇怪人(如果佢真係讀者)。屌文文化甚麼我唔理,我不嬲都覺得你班仆街如果想催你出文唔該相應地係你出文之後就應該推下討論下。的確,我地無拎支槍指住樓主出文,但既然樓主算係義務寫文,出既量的算多,自己睇得又爽,我認為運動自己手指打幾粒字推文根本就係一個基本既要求,但我認為做到既人唔多,甚至好撚少。

至於比負皮既,我更加係唔知你係諗緊d乜。可能你只係同樓主係其他po嘈完之後鳩click入黎比負皮既人,但如果你竟然真係讀者,我希望你可以諗下你想透過呢個負皮表達d乜野,而如果你諗完覺得或者可能比正皮係更加好既,希望你仲會有機會係下一篇文到比返呢個我認為樓主絕對值得拎既正皮。

講返呢篇,幾好睇,觸動到我既係神神子加返個草圈小女孩入去幅畫既呢個舉動到,十分有感覺。
支持樓豬

星期三繼續
其實聖山係邊個城市
你指現實參考定係個故入面
故入面
有啲細聖山住小神,住大神座聖山係奧林匹克山,係地圖約莫中間個位
娜茜提亞同亞歷山大交換地圖時講雙方係亞特蘭蒂斯中央嘅位都係黑色,因為果到就係奧林匹克山位置
水龍巴篇嘢太長唔引用

加個花圈小妹妹落幅畫點止有感覺,簡直係意義重大

佢唔CAP圖自己用手畫,都唔係創作嚟,只係用第二個方法複製眼之所見,唯有自己想加個花圈小妹妹落去幅畫,才是神神子自己「想這樣做」,到這刻才真係「創作」了一篇畫,將自己的感情用畫表達。

再睇佢唔重建村落,埋葬NPC,反思對NPC投入感情這回事,到最後畫畫畫到喊,神神子成個感情演變出晒嚟。

亦答返第一季,我思故我在於神神子是什麼一回事。
用program睇 係0同1嘅分別
我同你 都係0同1既分別

佢一開始仲係覺得,我完美畫出眼前景象=唔係死板既一種擷圖,但比完全知道自己做緊乜同埋同相愛既人基於相信彼此而將生死置之度外既黑龍人點醒之後,就擁有左情感-對NPC既情感,雖然神神子比我感覺係佢好抗拒同NPC產生任何感情,因為只係數據;但正正係因為佢擁有左呢種「自由」(精神上)去對NPC產生感情,令我覺得佢有人味左-

雖然打仗都係冷血派
Pish
上水推一推
未跨過山坳,山腰已經傳來激烈的打鬥聲及忽明忽暗的光效。

神神子邊跑,邊在空中放出浮鏡探路,眾人抬頭一望—————赫見傳送門正被一個鐵甲海重重包圍。

醉翁之意不在酒,羅馬團的主力果然去偷襲傳送門了!

因為俄羅斯玩家人數眾多,先頭部隊二千人全部等級較低。

他們一踏出傳送門就馬上被羅馬人屠殺,戰況之慘烈,甚至在傳送門附近堆起一整圈屍體。

有人嘗試反抗,可是不論他們的刀劍或魔法均無法對羅馬守魂使造成任何實質傷害;有人想逃回傳放門裡,可是不斷有人從波蘭傳送過來,雙方擠成一團,竟然卡住傳送門了!

「給我攻進去!!!」頭戴馬毛大冠的軍團指揮官指着傳送門怒吼。

「殺阿!!!!!!」殺紅眼睛的羅馬人熾烈回應。

他們變成一個個殺戮機器,對着毫無還手之力的俄羅斯玩家瘋狂揮劍。銀色的重鎧被染成朱紅色,刺倒一人就踩住他身體推進。

可憐的俄羅斯人就如沙甸魚一樣擠擁成一團,令中間的人的武器被夾住,失去僅餘的反擊能力。

羅馬人翻過屍體山,有幾處成功插入俄羅斯魚群裡,情況岌岌可危!

死死死死死死死死死死死死死死死死死死馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬
死死死馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬
死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬死死死
死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬死死死
死死死馬馬馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死死
死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄 俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死死死死死
死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄 俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬馬死死死死
死死馬馬馬馬俄俄俄俄俄俄 俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死死死死
死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬
死死馬馬馬馬馬俄俄俄馬馬馬馬馬馬俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死
馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬死死死
死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死

「重甲全軍突擊,給我殺入去傳送門裡!遠程給我轟爛敵人的右翼,截住他們的攻勢!」

神神子果斷下令全軍突擊。

她更變出幾百個分身,分散在密林各處劈喉怒吼,瞬間倍大令聖三一的聲勢。

「嘖,支援也來得太快了吧?!最後排的給我擋住,前排的繼續殺!」羅馬指揮官本來以為自己可以偷得半小時,豈料神神子花了幾分鐘已經下令回頭。

聖三一的成員如同尖刺一樣插入羅馬軍的左翼,可是羅馬守魂使團的防禦力果非浪得虛名,很快就截停聖三一的攻擊。

他們的物理防禦力非比尋常,有幾個暴君使上蠻力硬攻,反而砍斷了自己的大劍。而聖三一的遠程火力則越過同伴的頭頂,精準轟入羅馬人右翼,火力之強,很快就創造出一個死亡區,總算暫時解救幾乎崩潰的俄羅斯人。

死死死死死死死死死死死死死死死死死死馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬
死死死馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬死死死死死死馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬三三三三三馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬馬馬
三三三三三三馬馬馬俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死死三三三三三三三三三馬馬馬 俄俄俄俄俄俄口口口死死死死死死
三三三三三三馬馬馬俄俄俄 俄俄俄馬馬口口口口馬馬死死死死
三三三三馬馬馬馬俄俄俄俄 俄俄俄俄俄俄口口口死死死死死
死死馬馬馬馬馬俄俄俄馬馬馬馬馬馬俄俄俄俄俄俄馬馬馬馬馬死死
馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬馬死死死
死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死死

神神子萬萬想不到羅馬人竟然處於劣勢也死戰不退,當下命令猛攻,可是他們攻擊未見起色,反而羅馬人北翼開始攻入傳送門。

這下子任憑神神子有驚人的洞察力也無法力勉狂瀾。

就在羅馬人成功殺到傳送門之制———幾個守魂使突然被巨力攆飛。

不單止羅馬人,連俄羅斯人也回頭查看,發現自己隊伍中多了幾個彪形大漢,比所有玩家都高出一個頭,連渾身是甲的敵人也看得膽戰心驚。

瓦蘭吉衛隊到了!

「吼阿!!!!!!!!!!!!!!」

他們化身成雄獅撲進羅馬軍團裡,瘋狂使用暴君的技能,不能移動就站樁繼續打。頭碰頭,大鎚敲大盾,正面跟羅馬人打起來!

初時瓦蘭吉衛隊拼死向前衝,只爭贏幾個身位的空間,但正因為僅幾步的空間,傳送門又送了幾個瓦蘭吉衛隊過來。

不消一會,瓦蘭吉衛隊已經在生還者外圍組成一個保護圈,穩定向外推進。

神神子見狀下令聖三一的重甲隊猛攻羅馬人左翼,終於衝出一個缺口!

缺口有如海壩決堤,整條戰線瞬間崩潰。

剛才羅馬人與傳送門臂只剩幾條手臂的距離,現在被瓦蘭吉衛隊擋住去路。

雖然大勢已去,但他們也沒有半絲投降的感覺,全部開始靠攏向指揮官作最後的反抗。

現在瓦蘭吉衛隊及聖三一反包圍羅馬人,神神子嘗試勸降不果,最後決定一個不留。羅馬人接二連三倒下,直到最後僅剩幾人守住指揮官。

「為了元老院和——————」指揮官話未說完就被一個瓦蘭吉衛隊劈開腦瓜,當場斃命。

神神子立即查看他們的屍體,發現這些守魂使的背包同樣空空如也。

「他們……沒打算贏,為甚麼仍要出城搶攻………」懶然終於可以掀起滴着血的頭盔,喘氣問。

「不,他們已經打贏第一仗了。」神神子暗暗指着嚇破膽的俄羅斯玩家說。

不過俄羅斯玩家源源不絕從傳送門湧出來,彷彿是沒有盡頭的泉水,很快就沖淡了受驚的人數,現場再次熱鬧起來。

此時娜茜提亞也到了。

「這……果然,幸好我發現不妥,提早派出瓦蘭吉衛隊。」娜茜提亞看着屍體皺眉說。

「不得不承認我們都低估了羅馬人了。不慚是老牌伺服器,要是他們成功破壞傳送門就成功以小搏大。但歸根究底,還是你將傳送門建得太接近羅馬城才被發現的。」其實神神子也想不到羅馬人竟然膽敢出城搶攻,而不是死守城牆。

不過她感到自責的時……開始對征服羅馬城感興趣了。

「嘖。現在說這個也沒意思了。紅櫻團呢?」娜茜提亞急問。

「不用擔心。他們肯定會打贏,讓我看看……」神神子打開地圖查看索菲亞的位置,突然整個人僵住,立即放出浮鏡望向羅馬城———赫見紅櫻武士原來已經搶攻到平原,正拼死衝向仍未上鎖的城門。越來越多羅馬人從城門湧出來攔截武士,他們很快就被纏住了!

「不再集結,全軍向羅馬移動,馬上!」娜茜提亞知道所有計劃都泡湯了,臨陣應變最實際。

號角一響,大軍出發,整個山谷都震動起來。

「我們呢神神子?!」松美急問。

「已經沒有計劃可言了,跟隨娜茜提亞搶攻,以會合索菲亞為優先目標!」神神子往羅馬城一指。

「好!!!!!!!!!!!!!」

「殺阿!!!!!!!!!!!!」
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

圖1 電腦版冇問題
圖2預覽冇問題
下次決定CAP圖算 搞咗我半粒鐘
羅馬人打落好似日本人咁

終於打大交
世仇
仲未完
用電話嘅表示

舊毒分身留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞