陳奕迅IG刪剩3個post 做護棉手捲政治風波疑暗示想「唱歌好好拍電影」?

16 回覆
1 Like 14 Dislike
陳奕迅(Eason)早前宣布與合作逾十年的adidas割席,事件引來勁大迴響,之後婉拒無綫及ViuTV的演出似避風頭。近日Eason刪走多則IG帖文,只剩下3則帖文,分別是曾比特(Mike)的歌曲《我不如》、一支錄音咪及文念中執導的電影《好好拍電影》海報。由於過去Eason有刪po的習慣,有網民認為他留下這3則帖文似是表達自己只會專心唱歌及演好角色。

暗你娘
唔愛共就中共地區收皮,
愛共就中共外地區收皮。
noted with thanks
香港呢d所謂藝人真係乞衣
以為咩都唔關自己事
唔好煩我
淨係想賺錢 淨係想唱歌做戲
含撚啦好心

做公眾人物
荷里活班左膠都識得用個人影響力發聲
香港呢班除左奶共就乜撚都唔識
Still no thanks
想兩邊都奶?諗吓好啦

以前就e神 以家係督屎渣
依家係單春
不嬲都係單春
唔理政治 淨係唱歌做戲 呢樣嘢香港人絕對冇意見啊
但你問下共產黨肯唔肯俾你沉默lo
食屎啦奶得咁開心
唔會再消費係佢身上
大陸官媒撲火 小粉紅繼續買Nike adidas
陳奕迅做咗最大粒炮灰
而家已經無人期望佢用影響力幫香港發聲
只係期望佢唔好咁出面咁奶共
而割席Adidas呢單野,證明佢連呢點都做唔到
暗黃
大家在心中唔好分化
咪係,佢咪專心唱歌拍戲,咁高調奶共做乜
高調奶共咪預左比人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞