魔力寶貝正服強勢回歸(45) 封測開始 斷線準備 維護準備!

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
M版基本上係重寫過
即係高登同連登個面好似, 但其實個底係兩舊完全唔同既似
因為魔力太多bug
佢地要改多好code
同埋都要對魔力隻驚有一定程度既knowledge先知有咩位要改
我諗
見到都唔開胃,堅持左幾日就無心機玩,細佬好似都無玩了,佢就有心d 頂到上百lv
正如我上邊所講
依家咁多以前既ONLINE GAME轉哂做M版
一樣都係咁樣分到分流出黎 又多人玩
同樣既野,點解APP做到,PC做唔返
無理由差得咁遠呀
今日總封測時間:35分鐘
M版係重做
PC版本身有,D人懶得做
頭先10點 有3千人都比多佢
其實如果真係計10萬真係好撚誇張
你諗下東醫企滿曬人分分鍾都係得一百幾個角色
試想像下10萬人同時online
個時一個分流平均比你有1萬人
當你一半人去野外升LV,有5000人係法蘭城,其中1000人企東醫
你都諗到無咩可能啦
所以我覺得佢地根本吹緊水
咁就重易搞啦
叫間執柒公司問返大宇拎返3.0打前既資料出黎咪得
無理由無留底
一定係有D改前同改後既DATA同CODE係到比人做對比
唔係佢地第日改錯左野,點搞
一定有留底去比日後既人錯手整錯,去執返岩佢
之前上168fun有幾個純pk服
一開人打隻npc就頂lv, 而家冇晒
執柒左佢
搵第二間公司搞啦
比佢分哂流
東醫都企唔到1千人咁多啦
就算以前正服
都無可能有過千人啦
頂到盡真係得100人多D
登入寶貝玩家係有20萬既 但真係入到去既得2000都無
一早話咗封測目的係要令到再多一批人棄game.
所以個時4月1話咩因為有太多人上線(佢話所謂10萬人)根本講大話
其實就係個ser垃圾或者太多bug,但又唔想比人屌間公司廢
就瀨太多玩家所以個ser頂唔到
起碼幾百到千,你仲記唔記得成日係入完東醫出唔番黎既日子,仲有搵人入隊,一禁加入隊伍同一格有十幾廿人比你揀,仲未計鑑定,賣料水。賣寵,賣裝,銀行擺檔果度既人,
唔明你想講咩, 重寫意思係由0開始整過
即係隻game只有個故事可以copy返落去, 圖都要重新畫過

要整隻魔力咁既game百萬起跌, 千萬都唔出奇
得幾個可能
1. 個ser 真係比人惡意攻擊
2. 呢段時間官方完全無升級過硬件或重編程式
3. 大陸實在太多人湧入黎
Why not
以上答案皆是
但4月1個時都玩左幾個鍾 加加埋埋
其實無咩發現有支那人
點解可以仲衰過4月1
利害了 fb既interaction個個post都咁高 唔係其他fb page可以做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞