有冇人試過耳石移位

86 回覆
5 Like 1 Dislike
頂你個肺 做左成個月廢柴

入撚左醫院都冇人知咩事

要睇私家專科先知 屌佢老味
政府醫院
咩嚟,會點
有 間唔中訓醒起身會暈到落唔到床
試過幾次睇youtube 自己做耳石復位再訓一覺就自己搞掂咗
屋企人試過 成個人會好暈失曬平衡咁
原因不明的

一個月後自然好返
印象中好似係 人體陀螺儀咁嘅功效

令到你個人有方向感/平衡之類

如果病發 個人睇野會天旋地轉 冇方向感

即係out forcus咁 仲會嘔 我屌
嗰度都做過 但係好辛苦
我連睇1分鐘YouTube 教學都做唔到

之後去專科佢教我做 都覺得幫助不大
但過每一日都係煎敖
眼球會不由自主跳 做咗之後唞咗唔得要試多次或者轉位試 仲有試完未必即刻得 所以我通常都請假訓多覺 so far 我幾次都ok 可能冇你咁嚴重
我最尾靠食藥好返 由頭到尾懶冇做過咩復位法

跟住自己都唔放心 好返都食keep住食多盒藥
屋企人介紹左專科朋友

跟住佢個藥名再去藥房配食到斷尾 暫時

睇個耳鼻喉科喺銅鑼灣
好撚戇鳩 又照CT 又盛

到頭來:Er 唔知你咩事喎
我冇睇專科呀 等一次睇過普通私家診所 淨係俾耳水不平藥我食 差唔多食晒先work 仲要起初食完仲暈 嘔咗幾次

第二次我睇啲徵狀似就試下做 點知work
我懷疑細個跣到撼親個頭 搞到耳石甩咗出嚟
我女友上年頭試過,未斷症前暈到佢連郁都唔敢郁,有次太嚴重帶左佢去睇耳鼻喉專科,做左次耳石移位既 treatment 後 有 d 改善,之後就向 youtube 跟著 d 耳石移位既教學黎做,做左一排就冇乜事。
叫Betaserc 我好似用左24mg

萬寧屈仔嗰啲賣12mg 冇乜用 唔多記得

都成接近十蚊粒
我嗰次係暈到正常作息都唔得

好似暈船浪 再勁啲 遊艇打風行甲版咁

我個情況一定唔會係耐唔時暈下訓返教冇事咁
醫生都講過 可能會有一刻無啦啦復返位

好似日本劍球咁 啱位中就會好返
屋企人依家病發緊 會突然好暈 失平衡 尤其痞低起身擰頭嗰啲動作
睇咗耳鼻喉 都做過幾次復位
聽佢講 醫生話瞓覺唔可以平瞓 個角度唔可以低過30° 如果唔係耳石會跌翻出嚟
醫生啲止暈痛勁廢

食完轉個撚頭嘔返出嚟
係呀屌 擰頭真係有陰影怕Fing 甩返

訓教要用厚枕頭先訓到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞