[拜燈廢撚到]美國取消派遣兩艘軍艦到黑海馳援烏克蘭

168 回覆
31 Like 122 Dislike
笑撚死,一個禮拜前話派軍艦入黑海幫拖烏克蘭
俾俄佬兇兩嘢,即刻同土耳其講話取消唔會過嚟

———————————————————————————
土耳其媒體:美取消對黑海部署兩軍艦
2021年4月15日 09:50

(法新社安卡拉14日電) 土耳其媒體今天報導,俄羅斯和烏克蘭緊張升高之際,美國已經取消原定派遣軍艦前往黑海的計畫。

「每日晨報」(Daily Sabah)報導,消息人士指出,美國駐土耳其大使館對土耳其當局通知此事。兩艘軍艦目前停泊希臘的克里特島(Crete)外海。

俄羅斯最近在烏克蘭邊界進行兵力集結;烏軍與莫斯科支持的分離勢力在烏東頓巴斯地區(Donbass)的「接觸線」暴力升高。美國原計劃此刻派軍艦赴黑海,以示對烏克蘭支持。

汁: https://hk.news.yahoo.com/%E5%9C%9F%E8%80%B3%E5%85%B6%E5%AA%92%E9%AB%94-%E7%BE%8E%E5%8F%96%E6%B6%88%E5%B0%8D%E9%BB%91%E6%B5%B7%E9%83%A8%E7%BD%B2%E5%85%A9%E8%BB%8D%E8%89%A6-015002155.html
笑撚死
拜燈廢撚到見到都笑
ATNA
普京心諗,執豆咁執
台灣朋友,你哋要小心啦
拜登總統有膽鳩叫普京係killer 點會無膽面對俄仔在烏邊境上的8萬大軍?

拜登總統係民主燈塔 點可能激嬲普京然後自己縮燃左要烏克蘭人自己食?

登粉唔該全面進場,向大家解釋下好過阿侵果個拜登總統,佢做緊咩
登粉左翼入嚟解釋啦
岩啦 成日覺得亞洲唔撚關自己事,等歐盟自己攪啦
仲有美台觀測站食屎狗,都入嚟潲洗下白呀嘛
消息來源:土耳其
搞條撚毛咩,最後咪又係由得烏克蘭自己死
侵:American First!
連登仔:我侵

燈:歐洲事務由歐洲處理
連登仔:戀童親中支那登
唔去俄羅斯先係幫緊台灣喎。
俾班歐豬睇下中國勃起關唔關佢事
傻閪先去搞俄佬啦下話
比支那漁人得利咩
樓主有冇聽明居正?支鵝兩蟈一個搞台灣、一個搞烏克蘭,牽制美帝,美帝則以排序反制,以制衡支共為優先,取消派艦去烏克蘭係顯示會集中火力對付支那,無視鵝蝈嘅小動作
如果特朗普仲在任都係唔派兵去黑海,但係佢會用一個電話傾掂左普京。就好似兩個坐館埋枱風花雪月,談笑用兵咁
改爲制裁。
Cc台
美軍真喺……成日話人命無價做借口,貪逸怕死咪認撚咗佢囉,以後美豬都喺喺荷里活電影拍美軍角色好勇好勁自high算啦
我歡迎明大大呢種推論,但係我唔會相信
如果呢個行為係一個強領袖做,我會相信明老講法
但換轉係拜燈,我唔會信
大家心裏根本明白,何必呃自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞