公安部:中國已是世界上最安全的國家之一

53 回覆
4 Like 45 Dislike
http://cablenews.i-cable.com/ci/news/article/37/730932

【有線新聞】公安部公布,去年全國刑事案件總數有47萬8千多宗,連續5年下跌。

而由2014年至2020年,全國共破獲經濟類犯罪68.1萬宗,挽回經濟損失超過4000億元。網絡違法犯罪40.5萬宗,涉及野生動物罪案3.2萬宗。公安部又引述國家統計局數字,全國群眾安全感指數達98.4%,在15個民生領域滿意度中,社會治安滿意度排名第一。強調中國已經是世界上最安全的國家之一。
北韓第二
女人剩係call 的都隨時驚俾人姦啦
未講啲交通意外
即係中国係最撚危險嘅地方,沒有之一
個個國家都有強姦
大陸監控咁勁 邊個敢犯法
犧牲咗自由同私隱 但 換來社會安全
睇你點揀
一犯法就鎖你幾個月再審 罪成率100% 當然安全
又係到自High
老強係支那唔算係刑事罪行
所以5毛成日搵民主印度強姦案打飛機
🦐🦐🦐
坐監仲安全,連網絡騙案都無
你幾時去犧牲咗自由同私隱 但 換來安全
共產黨多重身份罪犯/立法/執法/施法

再難的事除以14億人 還算是事嗎?
全國刑事案件總數有47萬8千多宗

但涉及野生動物罪案 3.2萬宗

作都作好d呀
其實都係,如果唔係政治犯嘅話,有乜事俾幾百蚊就搞掂,罪案應該低絕全球
去死啦DKLM
你咪話 香港冇人移民果個傻鳩😂
中國幾大啊 你估到到都有裝閉路 ?
係咪d去深圳食海底撈 就話中國好安全果細路🤣
第三張紙都可以無啦啦咁樣爆
咪住,咁如果係監控你果個强姦你呢
社會安全剩係計犯罪率?
先唔講係咪真係冇人犯刑事
豆腐渣工程 黑心食物 污染 呢d 唔計?
同埋有份監控嘅部門咪就係危害緊人身安全
講錯句野俾人捉走都算好安全?
要睇係咪公眾場所 (好似係)
香港夠多天眼同警察啦
咪一樣有人犯法 講緊偷野吸毒打劫非禮強姦果類
點解啊? 因為就係個執法者唔執法/選擇性執法/自己犯法
唔好話同美國比 美國不嬲都差
同香港比比先啦
犧牲自由同私隱,係換來中共安全呀
你盲就咪問人點睇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞