麵包師傅藏木棍等罪成 上訴遭駁回 法官質疑瑞士卷與蛋卷有分別

381 回覆
25 Like 393 Dislike
上佢老母訴啦
個閪官離撚晒地 唔識扮識
正常會叫雪櫃 擺雪糕個位叫冰格

不過你講得啱 個個都唔撚同叫法
質疑麵包師傅專業
救撚命 咁都可以講得出
佢覺得佢果種蛋卷會有咁多麵包舖自己整黎賣?
蛋卷其實主要成分係蛋捲起上黎都可以叫蛋卷

所有人都知手機同手提電話都係同一樣野唔同名
不過手機係支那語明白既人唔想用
跟本上個爭拗個點唔同
其實法官係咪冇學歷都做得?
都話唔關用唔用碌棍事
你如果將蛋糕講左做麵包前後證供不一就係增加自己疑點
雖然「正常」黎講律師要幫你打甩唔難

但而家講緊既根本係同一樣野係冇呢個問題
所以係個法官極度有問題
見到有人講佢唔係用呢個原因駁回
冇錯 可能個官仲有第個原因
有可能係個標題quote左呢句野搶focus

但係證明左啲官根本完全同香港社會冇接觸
完全離撚晒地
佢其他判斷又可以幾有說服力
咁手指都可以係武器
此PO已完 個法官唔識唔好撚做法官害人 多撚謝
其實正常係要clarify蛋捲係指脆扑扑果隻定瑞士卷
但個律師無做
就算真係兩樣野又點?
麵包師傅真係用嚟整哂兩樣食物有咩問題
涉案的木棍由地拖改裝而成,葉當日打算帶返公司製作瑞士卷

乜原來麵包鋪咁唔衛生
拿, 14吋木棍即係35.5 cm

你屋企邊碌地拖係呢個size
死狗官

柒頭
唔識一係唔好衝出黎一係就google啦
無知唔係罪
無知扮學者咪柒lor
呢D廢閪真係活係象牙塔

香港係法治社會, 笑話
屌你老母依家拍美女廚房啊?不如研究埋芝士蛋糕同栗子蛋糕分別係乜啊

真係痴撚線,法庭拎時間黎研究呢啲嘢
手機由90年代用到今日, 無撚神會變蝗語
個字又無問題, 意思又通, 我都唔明做咩會俾人捉出黎鞭
我睇atv 嘅,亞視呢啲濕鳩台我唔開㗎
正常唔應該入罪
個法官令佢就算之後上訴得直唔洗坐
都屈佢坐咗一排
屌你老母佢份工呢?佢屋企人呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞