今朝杏花邨查飛狗暴力壓低乘客 有冇人知發生咩事!?

482 回覆
487 Like 56 Dislike
屌佢老母,19年開始撐政府就可以係警甴隨便撳低人咁
共產黨狗隻可以,但你自衞就犯法
港鐵附例容許黃狗咁樣非法禁錮?
而家用綠咭要非常小心

一聽到你出閘聲用特惠都會捉
黨鐵狗可以打人?
真係有
唔係政府指定執法人員,又無政治成份
枉想政府會保護佢地
條友係咪精神分裂
Yes
42. 將人移離鐵路處所

(1) 如任何人在鐵路處所的任何部分之內或之上被人員合理地懷疑觸犯或企圖觸犯本附例,則在該人員提出要求時,該人須─
(a) 向該人員提供其姓名及地址及其電話號碼(如有的話)的真實和正確詳情,並出示該等詳情的證明以供查閱;及
(b) 向該人員出示身分證明以供查閱。
(1A) 任何人─
(a) 不得故意不遵守第(1)款所指的規定;或
(b) 在遵守或企圖遵守第(1)(a)款所指的規定時,不得故意提供其姓名、地址或電話號碼的虛假詳情,亦不得故意提供在要項上有誤導性的其姓名、地址或電話號碼的詳情。
(2) 每名人員有權將他合理地懷疑已觸犯或正企圖觸犯本附例的人移離鐵路處所(如有需要可使用合理武力)。凡觸犯事項是本附例所訂的罪行,在不損害按照本附例施加的任何處罰或附加費的原則下,該人員有權扣留該人,直至交由警務人員羈押以便依法處理為止。
最好撞著個痴線佬斬柒堆黃衫狗
黨鐵附例係咪經由立法程序產生同有法律效力?
仲搭黨鐵
宜家恐怖組織政權仲講法例咩,
黨鐵恐怖份子就係因為有包庇,至會光天化日進行恐怖活動,
應追緝黨鐵恐怖份子,查出恐怖份子住所巢穴,直接打擊恐怖份子。
好奇一問,
其實話佢唔捉得人既話係咪等同去超市/7仔或任何商店偷野理論上都可以直接走人? 職員只可以報警,因為佢地冇權阻止客人離開
上庭咁打得唔得架?
最後查到比足車費文事告鳩柒佢呢班撚屌啦
查飛狗屌你老母
而家個勢係你果邊就惡成咁
19年唔見你班閪人咁撚勇屌你屎忽
投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴投訴

影響客人心情
使客人不安
過份濫用暴力
煩到要佢formal letter覆
正冚家鏟!查到罰款好似自己袋咁
好似真係有佣金。
楊明醉駕都冇事啦
況且逃票絕對關政治事
綠卡同跳閘都係當時示威興起
黨鐵先再請大量查飛同南亞
武力制服好似只限於對方有郁手郁腳
之前試過有單野係武力制服人果個野官飛
不過而家係暴政
D有權力人仕想點就點架啦
你溝左職員條女搭地鐵行過比職員打一身唔好好奇一問佢啦
捱打是常識吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞