香港酒店討論(14)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
各大酒店嘅staycation package 變幻莫測 各類債券層出不窮
要問問題嘅自己做咗功課先
酒店設施 (包括餐廳、行政酒廊、健身室及泳池) 的開放時間
或會因應香港特區政府所制定的防疫措施而有所更改
建議入住前可以先向酒店查詢及確認

酒店心水推介-update(排名不分先後)
有新住新系列 - 2020 年12月開幕酒店
灣仔: The Hari Hong Kong
東涌: Sheraton Tung Chung

維港海景
灣仔 : Renaissance Harbour View / Grand Hyatt
金鐘 : Conrad / Island Shangri-La / JW Marriott/ Upper House
中環 : MO / Four Seasons
北角 : 港島海逸君綽 / Hyatt Centric Victoria Habour
尖沙咀 : Peninsula / Rosewood / K11 Artus / Sheraton
尖東 : Kowloon Shangri-La / 海景嘉福洲際 / Hotel ICON / 千禧新世界 / 九龍海逸君綽
九龍站 : Ritz Carlton / W Hong Kong

價廉物美包泳池
北角: Hyatt Centric Victoria Harbour
佐敦: Eaton HK
沙田: Alva Hotel / Courtyard Shatin

注意事項
由12月12日 凌晨零時起,所有在到達香港當天或之前21天,曾在中國以外地區逗留人士,不論經機場或陸路口岸抵港,都需要在指定檢疫酒店強制檢疫21天。
指定檢疫酒店名單
(有效期至6月19日) https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/designated-hotel-list-v3_tc.pdf
(有效期至4月20日) https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/designated-hotel-list-v2_tc.pdf
(有效期至2月19日) https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/designated-hotel-list_tc.pdf
支持 第一個LM
推下新post 先

琴日開始見TST Hyatt Regency 有新package
新po lm
新po Lm
上個post有人講公廁buffet
係我食過最劣既buffet
不過果陣我係上年八月定九月食
依家有無好唔知道
有KOL 俾秘密group 開post 屌
其實酒店班撚樣咩人都屌,睇唔起香港人,睇唔起staycation ,最好唔洗做有糧出有bonus
上次開post 個咩hotel begger 無曬聲氣, 又話要教育香港人點做客, 唔知係咪太多野講比人炒撚左
而家酒店check in 駛唔駛一定要安心出行?定係填電話就可以呢?
正常就唔洗
紅磡都會海逸呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞