睇醫生真係好撚貴

333 回覆
439 Like 52 Dislike
要傷你帶幾個pad都無用啦
護踭
Search下
有門診保應該都冇咁誇張
話說我成日病+扮病射波,冇medical plan應該每年洗成起碼$5000睇普通科
terms:
3. 我們會根據您的職業等級決定是否接受投保及釐定保費。保
單生效後,若您轉換職業,請盡快通知我們。若您新的職業不
在我們受保範圍之列,我們並無責任賠償因該新職業或職務
引致之任何損失/損傷。
4. 我們保留權利隨時以不少於30日以書面通知您終止此保單。
我們的賠償責任只限退還此保單已繳交但保障仍未生效之保
費。

都唔係保證續保
最慘我如果保額得1萬 照完睇幾次 又做下物治 實過一皮 一定claim唔足 所以老閪都搭住院
你個份係跟公司先claim到outpatient
識玩
得罪講句你都幾on9
洗唔洗我幫你填埋等你自己交?
唔貴搵鬼做醫生

以前街場見過有人都係踢個波跌低左,跳去場邊摸一摸再起身大力踏兩野上返場

第二日見住佢返學跛下跛下咁
你問東 我答你東 你又扯向西
咁係咪可以獨立買一份?
都唔知點解我要同你解釋

如 以 下 任 何 一 種 情 況 發 生,我 們 將 會 終 止 您 的 保 單,而 您 /受 保人將失去保障:
• 受保人身故;
• 於 保 費 到 期 日 後 3 1 日 內 仍 未 繳 交 保 費;
• 緊隨著受保人76歲生日後之保障週年日;或
• 我 們 支 付「 意 外 死 亡 及 斷 肢 賠 償 」及 /或「 永 久 完 全 殘 廢 賠償」達到保額的100%

你唔係呢幾樣野發生咪可以續保囉
上面咪寫住比30日通知就可以term張保單
我fd斷兩次十字就比人拒左保啦
轉咗公司喇 即刻買咗bowtie再升級個bowtie go,以前睇醫生只需要擺低$20,而家平嘅普通科都要$150
坐輪椅都有錢賠係爽d
此po已完
踢波踢到要做手術,住私家 照MRI 做埋微創13萬保險包哂
回番本
邊款咁平包claim 埋物理治療啊?
邊份咁好可以claim足?
同你類似,懷疑acl斷,不過我買哂門診同住院

睇專科物治幾舊水包底ok,mri 跟返住院果份claim
其實我果時可以直接去私家急症門診,不過懶得去,自己去睇專科

如果你覺得你條命係值錢既,醫保真係唔好慳
better service for cheaper price 主要係唔洗去公立咁差服務,有病都有尊嚴d
保險?
意外保險咁平真係諗唔到理由唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞